Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Gelişmekte olan ülke para birimleri bugün dolar karşısında yükselişte ancak JP Morgan stratejisti Anezka Christovova bugün yayınladıkları müşteri notunda, Fed'in bu yıl faiz artıracağına dair beklentiler ve ABD başkan adaylarının bu hafta gerçekleşecek 3. ve son münazarası öncesinde EMEA para birimlerinde olumsuz görüşünü koruduğunu açıkladı.
JP Morgan EMEA bölgesi gelişmekte olan para birimleri genelinde olumsuz görüşünü korurken, Rusya para birimi rublede uzun pozisyona karşılık Türk lirası, Güney Afrika randı ve Macar forintinde kısa pozisyon tavsiyesinde bulunuyor.
JP Morgan stratejistleri önümüzdeki dönemde, piyasaların Fed faiz artırımını fiyatlaması, emtia fiyatlarında yukarı yönlü potansiyelin kısıtlı olması ve risk iştahındaki azalma nedeniyle gelişmekte olan ülke para birimlerinin zorlanacağını savundu.
İsveç merkezli Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) stratejistlerine göre, gelişmekte olan ülke para birimleri, ABD başkanlık seçimleri öncesinde bekle ve gör modunda. SEB stratejistleri 8 Kasım'daki seçimler öncesinde Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ın seçilme şansının "azalmasının" gelişmekte olan ülke para birimlerini "bu hafta hafif destekleyebileceğini" düşünüyor.
Türkiye'de icracı başkanlık için anayasa değişikliği referandumu olasılığı yatırımcıların radarında bulunuyor.
JP Morgan geçtiğimiz hafta uzun dolar/TL ve kısa TL/ruble işlemlerinde karı realize etmişti.
SEB stratejistleri bugünkü müşteri notunda, "Siyasi belirsizliğe rağmen, TCMB gecelik borç verme faizinde 25 baz puan indirim yapabilir, ve gecelik borçlanma faizinde de 25 baz puan indirime gitmesi beklenebilir" dedi.
SEB, Faiz indirimlerinin Türk lirasını zayıflatabileceğini savunurken, dolar/TL kurunun psikolojik öneme sahip 3.10 seviyesinin üzerine yerleşebileceğini ve yeni rekor seviyeler görebileceğini düşünüyor.
Nomura International Küresel Piyasalar Araştırma bölümünden gelişmekte olan piyasalar ekonomisti İnan Demir'in bugün yayınlanan raporunda, Türkiye'de ekonomik büyümenin yavaşladığı, dış dengenin "yanlış yönde" olduğu ve makro politikaların "gevşediği" ve bu kombinasyonun TL'ye zarar verebileceği belirtildi.
Nomura ekonomisti Demir, Türkiye ekonomisinin 2016 yılında yüzde 2.7 büyüyeceğini, dolar/TL kurunun yıl sonunda 3.27 seviyesinde olacağını tahmin ediyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.