BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisWSJ ve Roubini faiz lobisi yapıyor----

WSJ ve Roubini faiz lobisi yapıyor

WSJ ve Roubini faiz lobisi yapıyor
05 Temmuz 2011 - 08:23 www.finansgundem.com

Kriz kahini Roubini ve WSJ gazetesi Türkiye'nin faiz artırması için lobi faaliyetlerinde bulunuyor

TÜRKİYE'YE 'Faizi artır' diye baskı yapan yabancılar dün de aynı isteklerini yineledi. Wall Street Journal, "Türkiye büyüdükçe, liranın değerinin düştüğü"ne dikkat çektiği haber analizinde yeni Türk hükümetinin, "hızla yeniden yapılandırma planı sunmaması ve Merkez Bankası'nın alışılmamış para politikasını rafa kaldırıp, kilit faiz oranlarını artırmaya başlamaması halinde liranın kayıplarının süreceği" görüşüne yer verdi. WSJ, "Yeni bir ekonomik plan yoksa lira büyük baskı altında olacak" yorumu yaptı. WSJ, Türkiye'deki hızlı büyümeyi siyasi istikrarın da desteklediğini belirtirken, Türk halkının tasarruflarını yok eden enflasyonun üç haneli olduğu, yapısal reformları bir kenara bırakan, ortakları birbiriyle kavga eden koalisyon hükümetlerinin Türkiye'yi yönettiği 1990 yıllarındaki kötü günlerin geride kaldığını kaydetti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SS...06 Temmuz 2011 12:51

    Türkiye'de faizler %50 arttı zaten...MB gösterge faizi artırmama konusundaki kararlılığından vazgeçmek zorunda.Sadece mevduat ve kredi karşılıklarıyla oynayarak bir yere kadar ekonomi soğur...Enflasyon ekonominin adrenalinidir.Biraz faiz artışına ihtiyaç var sanırım...

  • mehmet erol05 Temmuz 2011 16:22

    bu herif yahudi mi bakmak lazım.böyle uzmanlardan da hep şüphe duymakta yarar var.

  • bb05 Temmuz 2011 09:14

    Gerçek sanayi yatırımına üretime gelmeyen her yabnacı artan döviz kurlarından dolayı paralarını TL den dövize dönerken yüksek kurdan aşırı kayıp yaşadığından bu kadar bağırıyorlar. Oysa ki kendi paralarını dizginleseler sonuç böyle olmayacak. Sorun aslında onlarda, bizde değil. Onlar önce kendilerine çeki düzen versinler. Kendi ülkelerindedüşük faizle çalışıyorlar, bize de gelip yüksek faizden çuval çuval kazanıyorlar. Kurlar yükselince de döviz alıp çıkarken kaybettiklerinden bağırıp duruyorlar, olay bu işte!

  • bb05 Temmuz 2011 09:10

    Roubini Türkiye nin faiz artırmasını isteyeceğine kendi ülkesinde gitsin yapsın da bir görelim. Nasıl da gemi tepe taklak oluyor cümle alem görsün. Onun sermayedarları paralarına para katacak diye bizler burada köle gibi onlara mı çalışacağız? Yemezler Roubini, sonunda sen ve türevlerin ülkenin batması için ne gerekiyorsa yapılmasını isteye kötü güruha katıldığını ve ağzınızdaki baklayı da çıkardığını görüyoruz artık. Maskeleriniz düştü, göremeyenler için tabi!!!