BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkWells Fargo'ya 5.1 milyon dolar ceza----

Wells Fargo'ya 5.1 milyon dolar ceza

Wells Fargo'ya 5.1 milyon dolar ceza
27 Haziran 2018 - 11:49 www.finansgundem.com

ABD'nin dev bankalarından Wells Fargo, yatırımcılarını yanılttığı gerekçesiyle cezaya çarptırıldı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin en büyük üçüncü bankası olan halka açık Wells Fargo'nun 5.1 milyon dolar (yaklaşık 23.7 milyon lira) para cezasına çarptırılacağı açıklandı. Ünlü banka, yatırımcılarını yatırımlarını satmaya zorlamak ve bankalara yüksek ücretler ödemesine neden olmakla suçlanıyor.

ABD’nin SPK’s SEC, Wells Fargo'nun müşterilerini, vadeye kadar elde tutulması planlanmış olan yatırımları aktif bir şekilde ticarete teşvik ederek büyük ücretler elde ettiğini tespit etti. SEC’in açıklamasına göre, vadeden önce satma ve yatırım yapma işlemlerini içeren ticaret stratejisi, müşterilerin yatırım getirisini azaltıp Wells Fargo için önemli miktarda kar oluşturdu.

SORUŞTURMADA EKSİKLİK BULUNDU

SEC, Wells Fargo temsilcilerinin, tavsiyelerin maliyetlerini makul bir şekilde soruşturmadığını belirtti. Wells Fargo danışmanlarının, kısa vadeli ticareti yasaklayan iç politikalara rağmen bu tür soruşturulmayan işlemleri rutin olarak onayladıkları tespit edildi.

İcra Dairesi Kompleksi Finansal Cihazlar Birimi Başkanı Daniel Michael “Komisyoncuların, perakende müşterilerinin karmaşık yapılandırılmış ürünler satın almasını veya satmasını tavsiye etmeden önce üzerlerine düşen görevleri yapmaları önemlidir.” dedi.

BANKA KENDİNİ NASIL SAVUNDU?

Wells Fargo, SEC'in suçlamalarına karşı kendini, daha ​​önce iç kontrolleri geliştirmek için bu konuyla ilgili politika ve denetim değişiklikleri yaptıklarını belirterek savundu.

SEC, Wells Fargo aracılarının, yatırımcıları yatırımlarını satmaya zorladıkları ve bu yöntemle bankalara yüksek ücretler ödenmesine yol açtıklarını, söz konusu ücretlerin karşılanması adına kurumun 5.1 milyon dolar (yaklaşık 23.7 milyon TL) para cezasına çarptırılacağını açıkladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)