BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkWells Fargo ‘çalışıyor görünenleri’ işten çıkardı----

Wells Fargo ‘çalışıyor görünenleri’ işten çıkardı

Wells Fargo ‘çalışıyor görünenleri’ işten çıkardı
14 Haziran 2024 - 16:06 www.finansgundem.com

Hibrit çalışma yöntemlerini uygulayan Wells Fargo, ‘klavye etkinliği simülasyonu’ yoluyla ‘çalışıyor izlenimi yaratan’ çalışanlarını işten çıkardığını açıkladı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerikan bankacılık devi Wells Fargo geçtiğimiz gün yeni bir işten çıkarma duyurusunda bulundu. Ancak bu duyuru özellikle hibrit çalışanlar için oldukça dikkat çekici nitelikte. Zira banka açıklamasında yöneticilerini çalışıyormuş gibi görünerek kandırmaya teşebbüs eden çalışanların kovulduğu bildirildi.

Financial Times’ın haberine göre, Wells Fargo ABD’nin en büyük menkul kıymetler düzenleyici kurumlarından biri olan FINRA’ya yaptığı başvuruda çalışanların “klavye etkinliği simülasyonu” yoluyla “aktif çalışıyor izlenimi yaratmaya” çalıştıklarının belirlendiği raporlandı. Açıklamada çalışanların geçen ay işten çıkarıldığı belirtildi.

İşten çıkarılan tüm çalışanların bankanın yatırım ve varlık yönetimi bölümlerinde yer aldığı görülüyor. Birçok çalışan Wells Fargo’ya nispeten yeni başlamış ve iki yıl veya daha az süredir bankada görev yapmışlar. Ancak haberde işten kovulan isimlerden en az birinin yedi yıldan uzun bir süredir bankada olduğu da belirtiliyor.

Wells Fargo tarafında, "en yüksek standartlarda çalışanların banka bünyesinde tutulduğu ve etik olmayan davranışlara müsamaha gösterilmediği" açıklamasında bulunuldu.

Mevzuat raporları çalışanların hangi tekniklerin kullandığını, ofis bilgisayarlarının mı yoksa ev bilgisayarlarının mı bu aldatma için kullanıldığın açıklamadı. FT haberinde işten çıkarma ile ilgilerin ilk olarak Bloomberg kaynaklarından paylaşıldığı belirtiliyor.

Wells Fargo’nun çalışanlarına yönelik baskıcı uygulamalarına ilişkin haberler FINRA’nın pandemi sırasında askıya aldığı ve yöneticilerin çalışma düzenlerini daha yakından düzenlemesini gerektiren işyeri kurallarının eski haline getirilmesini talep eden açıklamasından sadece birkaç hafta sonra geldi. Birçok finans devi bu duyuruyla çalışanların evlerindeki ofislerinin denetlenmesi gerekeceği ve hibrit çalışma düzeninin uygulanmasının zorlaşacağı uyarısında bulundu.

Wells Fargo çalışanlarının önemli bölümü için hibrit çalışmayı benimseyen ve haftada sadece üç gün ofiste olunmasını talep eden bankalardan biri.

Kovid-19’un uzaktan çalışma ihtiyacını yaratmasının ardından bankalar çalışanlarını ofise çağıran ilk işverenler olarak öne çıkmıştı. Ancak iş gücü danışmanlık firması Scoop tarafından bu yılın başlarında gerçekleştirilen bir ankete göre büyük finans şirketlerinin %82’si hibrit çalışma düzenlerini sürdürmeye devam ediyor.

Son altı ayda ise bir dizi büyük Banka ya çalışanlarına ofise daha sık dönmeleri için baskı uyguluyor veya çalışanlarının işyeri kurallarına uyduğundan emin olmak için çabalarını artırıyor.

Bu yılın başlarında, Bank of America, çalışanlarına "eğitim mektupları" göndererek, her hafta asgari sayıda gün çalışmayanlar için disiplin cezası uygulanacağı konusunda uyardı. Goldman Sachs, bu yılın başlarında genç çalışanlarına, geç saatlere kadar çalışsalar veya ofiste yemek yemeye hak kazansalar bile, artık evden çalışma sırasında yemek ödemesi yapmayacaklarını söyledi.

Geçen ayın sonlarında, Barclays ve Citigroup, yüzlerce çalışanına bu aydan itibaren haftada beş gün ofiste olmaları gerektiğini söyledi. Her iki banka da FINRA’nın düzenlemeleri sonucu uzaktan çalışanları bünyesinde tutmalarının zorlaştığını belirterek değişikliklere tepki gösterdiklerini açıkladı.

Gençler evden çalışarak dolgun maaş almak istiyor!

 

Morgan Stanley'den Türk banka hisseleri için hedef fiyat

 

Avrupa’nın Çin tarifesi ne anlama geliyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)