BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaWall Street artık 'yeter' diyor----

Wall Street artık 'yeter' diyor

Wall Street artık 'yeter' diyor
09 Nisan 2013 - 12:51 www.finansgundem.com

Wall Street'in en büyük para yöneticilerinden biri, Fed'in parasal genişleme programını kontrol altına alması uyarısında bulundu

İngiliz Financial Times gazetesinin haberine göre Wall Street'in en büyük para yöneticilerinden biri, Fed'in tahvil alım taktiklerini, piyasada bozulmalara neden olan ve enflasyonist riskleri ortaya çıkaran "çok büyük ve akılsız bir çaba" olarak niteleyerek, bankaya parasal genişleme programını kontrol altına alma çağrısında bulundu.
BlackRock'ın sabit getirili varlık yöneticisi Rick Rieder, Fed'in Amerikan ekonomisini desteklemek için kullandığı alışılmadık önlemlerini ne kadar daha devam ettireceğini tartıştığı esnada yorumlarda bulundu. Rieder'ın açıklamaları, BlackRock'ı da Fed'i tahvil piyasasındaki tehlikelere karşı uyaranlar arasına soktu.
Fed politikasının ekonominin her seviyesinde sermaye dağıtımı kararlarında çarpık etkiye neden olduğunu savunan Rieder, "Bu politika ppiyasalar için çok büyük ve akılsız bir hamle" dedi.
BlackRock, son yılarda yüksek faiz uyarısında bulunanların aksine hükümet tahvilinin savunucularından biri olarak önce çıkmıştı. Rieder'ın ifadelerindeki değişiklik, varlık yöneticisi şirketinin de müşterilerine yüksek faizlere karşı uzun vadeli tahvillerden daha az duyarlı varlıklara yatırım yapma tavsiye etmesine eşlik etti.
Rieder, Fed'in aylık tahvil alımlarını 40-45 milyar dolara düşürmesi çağrısında bulundu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)