<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVodafone engelleri akıllı uygulamalarla aşıyor----

Vodafone engelleri akıllı uygulamalarla aşıyor

Vodafone engelleri akıllı uygulamalarla aşıyor
05 Ekim 2015 - 09:56 www.finansingundemi.com

Vodafone, Düşler Akademisi Kaş’ta hayata geçirdiği mobil ve M2M uygulamalarıyla engelli bireylerin hayatını önemli ölçüde kolaylaştırıyor.

Daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileriyle herkese ilham vermeyi hedefleyen Vodafone, Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında gerçekleştirdiği sosyal yatırımları yeni nesil iletişim teknolojilerinin gücüyle desteklemeye devam ediyor. Toplumsal gelişime katkıda bulunma hedefiyle sosyal yatırımlarına hız veren Vodafone, Nisan 2016 itibariyle hizmete sunulacak 4.5G teknolojisi başta olmak üzere yeni nesil genişbant teknolojilerinin gücüyle Türkiye’de toplumsal değişim ve dönüşümün öncüsü olmayı hedefliyor. Bu doğrultuda, bir yıl önce Türkiye’nin engellilere yönelik en geniş kapsamlı yaşam alanı olarak hizmete açılan Düşler Akademisi Kaş’ta hayata geçirdiği mobil ve makinelerarası iletişim uygulamalarıyla engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran Vodafone, merkezde sağladığı sosyal etkiyi ve gelecek hedeflerini, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel’in ev sahipliğinde Düşler Akademisi Kaş’ta düzenlenen bir toplantıyla paylaştı.



Hasan Süel: Toplumsal gelişim için yeni nesil teknolojilere yatırım yapıyoruz
Bilgiye anında erişim imkânıyla genişbant iletişim teknolojilerinin toplumsal dinamikleri kökünden değiştirebilecek çok güçlü bir potansiyel barındırdığını belirten Hasan Süel, şunları söyledi:

“Yeni nesil genişbant teknolojilerinin toplumsal hayatımızda daha etkili ve yaygın olacağı, eğitimden sağlığa her alanda teknolojisiz adım atmanın neredeyse mümkün olmayacağı, sadece insanların değil makinelerin ve diğer tüm nesnelerin birbiriyle konuşacağı bir geleceğe doğru hızla ilerliyoruz. Türkiye olarak, hiç de uzak olmayan bu geleceğe ilk adımımızı frekans ihalesi ile attık. Nisan 2016 itibariyle hayatımıza girecek olan 4.5G teknolojisi hem hız, hem kapasite artışı getireceği için genişbant hizmetlerinde kalite artacak. Dolayısıyla, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yeni nesil iletişim teknolojilerinin artık sadece tarife ve kampanya sunmak için kullanılamayacağına, uzun vadeli toplumsal kalkınmaya destek olacak inovatif ürün ve servisler geliştirmek için bu teknolojilerden yararlanmanın kaçınılmaz olduğuna inanıyoruz. Bu anlayışla, yeni nesil genişbant teknolojilerindeki global deneyimimizi de kullanarak Türkiye’de toplumsal gelişimi destekleyen önemli projelere imza atıyoruz.”

Engelleri akıllı uygulamalarla aşıyoruz
Düşler Akademisi Kaş’ın toplumsal gelişim için teknolojinin gücünden yararlandıkları projelere güzel bir örnek oluşturduğuna dikkat çeken Hasan Süel, şöyle devam etti: “Genişbant iletişim teknolojilerinin gücünü Düşler Akademisi Kaş’ta da ortaya koyduk ve iki yıldır başarıyla uyguladığımız Dijital Dönüşüm Hareketi’nin somut birer örneği olan 3 uygulamamızı ilk kez bu merkezde hayata geçirdik. Bunların başında, saat olarak giyilebilen akıllı telefonlar geliyor. Düşler Akademisi Kaş’ta eğitim gören engelli bireylerimizin kullandığı bu akıllı telefonlar sayesinde öğrencilerin konumu haritadan takip edilerek lokasyonları belirleniyor, gerekli durumlarda sahadaki engelli bireyler ile iletişime geçilebiliyor. Diğer iki uygulamamız ise hava durumuna bağlı olarak yönlendirilen akıllı sulama ve akıllı ev uygulamaları. Makinelerarası iletişime güzel birer örnek oluşturan bu uygulamalarla enerji kullanımında tasarruf sağlıyoruz. Akıllı Sulama Otomasyonu uygulamamız sayesinde organik tarım alanının sulama işlemleri cep telefonu üzerinden tek tuşla istenilen gün ve saatte uzaktan yönetilip takip ediliyor. Akıllı Ev Uygulama Sistemi ile de elektrik ve ısı yönetimi cep telefonu üzerinden yönetiliyor. Engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak uygulamalar geliştirmeye devam edeceklerini vurgulayan Hasan Süel, bu kapsamda 4.5G gibi yeni nesil genişbant teknolojilerinin benzersiz hız ve kalite avantajını kullanarak hem mevcut uygulamaları sürekli geliştireceklerini, hem de yeni nesil teknoloji uygulamaları sunacaklarını sözlerine ekledi. 



Vodafone’dan engelleri aşan ürün ve servisler 
Vodafone, Düşler Akademisi Kaş için geliştirdiği akıllı uygulamaların yanı sıra engellilere yönelik tüm ürün, hizmet ve projelerini topladığı çatı programı Düşler Kulübü altında sunduğu diğer ürün ve servislerle de engelli bireylerin hayatını kolaylaştırıyor. Buna göre, Türkiye’de erişilebilirlik konusundaki ilk ve en kapsamlı sosyal paylaşım ve bilgi edinme platformu olan ve “Vodafone Engelsiz Dünya” uygulamasını kullanan bir engelli, dışarı çıkmadan önce hangi mekânların engelli dostu olup olmadığını öğrenip, gideceği yerlere öncesinden karar verebiliyor. Diğer yandan, Türkiye’de ilk kez engelli bireylere yönelik özel istihdam fırsatları sunan mobil hizmet olma özelliğini taşıyan ve bugüne kadar 5180 kişinin yararlandığı “Engelli Mobil İş Havuzu” ile engellilere hitap eden iş imkânları düzenli SMS’lerle aboneye ulaştırılıyor. Vodafone’un engelli bireylerin ihtiyaçlarına özel olarak oluşturduğu ve halihazırda 12 binden fazla kişinin yararlandığı “Engelleri Aşan” tarifeleri ve “Düşler Kulübü Kampanyası”’ndan ise kullanıcılarına “Fatura Öğrenme Servisi, Sesli Abonelik Sözleşmesi, İşitme Anons Servisi, Neredeyim Servisi, Yakınım Nerede Servisi ve Sesli Bilgilendir Servisi” gibi pek çok avantaj sunuyor. 



Düşler Akademisi Kaş’a yoğun ilgi
Türkiye’nin en büyük engelsiz yaşam alanı olarak 12 Haziran 2014’te hizmete açılan Düşler Akademisi Kaş, 20 dönümlük arazide 70 yıllık Çukurbağ İlkokulu binasının tarihsel ve doğal dokusu korunarak tasarlandı. Yıl boyunca binlerce engelliye ücretsiz hizmet veren Düşler Akademisi Kaş’ta engelli bireylerin sosyal entegrasyonu sağlanarak yaşam kalitelerinin kalıcı çözümlerle yükseltilmesi hedefleniyor. Türkiye'nin her yerinden gönüllü katılımcı ve eğitimcilerin yönetiminde eğitim, sanat ve spor programlarının uygulandığı merkez, gerek yurtiçinden gerekse yurtdışından büyük ilgi görüyor. Bugüne kadar 650’den fazla engelli, 400 gönüllü ve eğitmen ile 4.000’den fazla ziyaretçinin ağırlandığı Düşler Akademisi Kaş’ta kısa dönemli hizmetler ve buluşmalar ile 10.000 fiili katılımcıya ulaşılması hedefleniyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)