Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çökertilen “Vize işlem ücreti” çetesiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.
Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre 21 Temmuz günü İzmir merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda çete lideri Ö.F.S.’ninde aralarında bulanan 75 şüpheli gözaltına alındı. İzmir’de 32, Türkiye genelinde ise toplam 2 bin 12 kişinin şikayetçi olduğu suç çetesinin ortaya çıkan yazışmaları da soruşturma dosyasına girdi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın ilk duyurduğu, “Vize işlem ücreti” çetesinin ortaya çıkan yazışmalarda, dolandırıcıların hedeflerinde yurt dışına çıkmak isteyen depremzedeler ve Erasmus öğrencilerin olduğu görüldü.
Soruşturma dosyasına giren yazışmalarda, dolandırıldıklarını anlayan depremzedelerin "Bakın Biz depremzedeyiz bizim evlerimiz her şeyimiz yıkıldı Allah aşkına paramızdan olmayalım bize insanlık yapın paramızı gönderin bak biz burada açız" dediği görüldü.
LÜKS TATİL YAPIP, ARAÇLAR ALMIŞLAR
Polis ekiplerinin araştırmasında, vatandaşın parayı gönderdiği IBAN numarasına bağlı görünen şirketlerin var olmadığı, adreslerin boş olduğu, yatırılan paraların paravan olduğu tespit edilen yaklaşık 25 şirketin hesabına aktarıldığı belirlendi.
Aktarılan bu paraların izini kaybettirmek için finans yapılanmasında ortak havuzda bir süre bekletilip, ardından banka şubelerinden çekildiği ortaya çıktı. Dolandırıcılıktan elde edilen paranın bir kısmının döviz veya altına çevrildiği, bir kısmını 3'üncü kişiler adına şahıs ve şirket hesaplarına yatırıldığı, bir kısmıyla da lüks otomobiller alındığı tespit edildi.
Ayrıca şüphelilerin, bu haksız kazançla turistlik bölgede bulunan Fethiye’de 750 bin liraya lüks villa kiraladığı belirlendi.
Olayla ilgili sürdürülen soruşturma kapmasında çetenin aldığı iki lüks araca el konuldu. Ayrıca bankalarda bulunan 3 milyon lira hesabına da bloke konuldu.
25 KİŞİ TUTUKLANDI
Ortaya çıkan detaylara göre, şüphelilerin bu dolandırıcılık yöntemiyle mağdurları toplam 100 milyon lira dolandırdığı belirlendi. Polisteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilen 75 şüpheliden 25'i nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Diğer 50'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
1 dakikada 2 milyonluk altın vurgunu
İstanbul'da 2 milyon liralık vurgun!
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.