Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İran ile nükleer anlaşmanın nasıl kurtarılabileceği pazar günü Avusturya’nın başkenti Viyana’da yapılacak olağanüstü toplantıda masaya yatırılacak.
Toplantıya, anlaşmadan tek taraflı çekilen ABD dışındaki diğer imzacı ülkeler, Almanya, Fransa, İngiltere, Rusya ve Çin’in temsilcileri katılacak.
Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’yi temsilen toplantıya AB Dış İlişkiler Servisi Genel Sekreteri Helga Maria Schmid başkanlık edecek.
AB tarafından yapılan açıklamada, İran, Almanya, Fransa ve İngiltere’nin isteği üzerine yapılması kararlaştırılan, Rusya ve Çin’in de katılmayı kabul ettiği olağanüstü toplantıda, 2015 yılında imzalanan ve kamuoyunda nükleer anlaşma olarak bilinen Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın (JCPOA) uygulanması ile ilgili tüm konuların görüşüleceği belirtildi.
İran Dışişleri Bakanlığı ise bakan yardımcıları düzeyinde yapılacak olağanüstü toplantıda nükleer anlaşmanın korunmasını sağlayacak esasların ve konu ile ilgili değişen koşulların ele alınacağını duyurdu.
TIRMANAN TANSİYON ZORLUYOR
ABD’nin nükleer anlaşmadan tek taraflı çekilerek yeniden yaptırımları devreye sokması üzerine İran Mayıs ayı başında nükleer anlaşmadan kaynaklı bazı yükümlülüklerini askıya alacağını açıklamıştı. Tahran yönetimi, anlaşmanın muhafazasından yana beyanda bulunmalarına karşı, Avrupa ülkelerini, Rusya ve Çin’i, anlaşmadan kaynaklı yükümlülüklerini yerine getirmemek, ABD’nin yaptırım baskılarına boyun eğmekle suçlamıştı.
Nükleer anlaşma çıkmazı aşılmaya çalışılırken, ABD ile İran arasında Körfez’de tansiyonun iyice artması, son olarak da İngiltere ile İran arasında yaşanan tanker krizinin tırmanması, diplomatik çözüm çabalarını zora sokuyor.
İngiltere ordusuna bağlı kuvvetler, ay başında Cebelitarık Boğazı’nda, Suriye'ye yasa dışı ham petrol taşıdığı gerekçesiyle bir İran tankerine el koymuş, bunun üzerine İran da cuma günü Hürmüz Boğazı’nda “Stena Impero” adlı, İngiltere bandıralı petrol tankerini alıkoymuştu.
İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt dün İran’ın İngiliz bandıralı petrol tankerine el koyduğu Hürmüz Boğazı’nda geçiş güvenliğini sağlayacak deniz koruma misyonu için girişim başlattıklarını, bu yolla Avrupalı ortaklarıyla birlikte bölgede deniz taşımacılığını güvence altına almak istediklerini açıkladı.
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise, ülkesinin Basra Körfezi’nde, Hürmüz Boğazı’nda denizcilik özgürlüğü ve güvenliğinin en önemli bekçisi olduğunu savundu, sorunların bölge ülkeleri arasında, diyalog, müzakere ve iş birliği yoluyla çözümlenebileceğini açıkladı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.