BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisVİSA VE MASTERCARD'A RAKİP GELİYOR----

VİSA VE MASTERCARD'A RAKİP GELİYOR

VİSA VE MASTERCARD'A RAKİP GELİYOR
15 Temmuz 2009 - 10:01 www.finansgundem.com

Ekonomist Dergisi'nin haberine göre Visa ve MassterCard'ın sektördeki rakipsizliğinden rahatsız olan AB, yeni bir oluşumu destekliyor.

Visa ve MasterCard’a yeni rakip geliyor Kartlı ödeme sistemleri alanında dünya genelinde Visa ve MasterCard’ın bir hakimiyeti var… Avrupa Birliği (AB) bu durumdan rahatsız… AB’nin tüketicinin korunması ve rekabet adına üçüncü bir şirketin sektöre girmesi için çalışmalar yürüttüğünü daha önce bu köşede yazmıştık. Bunun için bazı Avrupa kökenli bankaları sektöre girmesi için destekleyen AB’nin bu çabalarının meyvesini, yavaş yavaş vermeye başladığı görülüyor… Geçen hafta Deutsche Bank COO’su Hermann-Josef Lamberti, aralarında Deutsche Bank ve Societe Generale’in de bulunduğu Avrupa bankalarının büyük bir olasılıkla ekim ayında bir grup oluşturarak Visa ve Mastercard’a rakip bir banka kartı sistemi oluşturma planlarını ilerleteceklerini söyledi. Lamberti, Almanların ve Fransızların bu fikri desteklemelerinin önemli olduğunu bildiklerini, iki ülkenin bu fikri kabul etmesi halinde bir Avrupa sistemi kurma şansının olabileceğini belirtti. Lamberti, projede amacın 31 Avrupa ülkesinin söz konusu ödeme sistemine katılmasını sağlamak olduğunu söyledi. Bundesbank yönetim kurulu üyesi Hans Georg Fabritius ise Avrupa’nın kendi bölgesine ait en azından bir kart sistemi olması gerektiğini belirtti. “Piyasada sadece iki uluslararası kart şirketinin faaliyet göstermesi, Avrupa’nın politik ve ekonomik anlayışı için tatmin edici bir yaklaşım değil” diyen Fabritus, Monnet’yi büyük Alman ve Fransız bankaları için geleceği parlak bir işbirliği olarak nitelendirdi. Fabritus, projenin bir “konsept”ten daha fazlası olması ve daha çok Avrupa ülkesinin katılımının faydalı olacağını belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)