Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Birleşik Krallık Ödeme Sistemleri Düzenleyecisi (PSR - Payment Systems Regulator), Visa ve Mastercard için kullanım ücretleri ve sınır ötesi transfer ücretlerini içeren iki piyasa incelemesi başlatmaya hazırlanıyor.
Finextra.com’un haberine göre, Nisan ayında özellikle iş yerlerinin Visa ve Mastercard’a ödediği ‘yüksek kart ücretleri’ nedeniyle iki firmaya uyarıda bulunan PSR, bu ücretlerin son yıllarda önemli ve belirgin ölçüde arttığına dikkat çekmişti. Firmaların faaliyetlerini inceleyen PSR, kullanım ve işlem ücretleriyle bağlantılı piyasaların iyi işleyip işlemediğini anlamak istediğini belirtiyor.
Kart ücretleri 5 kat arttı
Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, İngiltere’nin Brexit ile AB’den ayrılmasından bu yana kart işlem ücretlerinin beş kat artması nedeniyle PSR, sınır ötesi transfer ücretlerini de incelemeye dahil ediyor. PSR, bu artışların arkasında yatan mantığı anlamak istediğini ifade ediyor.
PSR Strateji Departmanı Başkanı Natalie Timan, 2022 yılı başından beri bilgi topladıklarını ve bu pazarın ayrıntılı bir incelemesine ihtiyaç olduğunu belirlediklerini söylüyor. Bu incelemelerde neyi değerlendireceklerini belirlediklerini ifade eden Timan, bu sayede olası bir hasarın önüne geçmek ya da etkin rekabeti teşvik etmek amacıyla atacakları adımlara yönelik doğru bilgilere ulaşmayı umduklarını belirtti. Piyasa incelemeleri için taslak çalışma şartnamesi 2 Ağustos Salı gününe kadar açık olacak.
Kart kullanımına ‘güvenilir’ bir alternatif olması planlanan A2A, bir aracıya ya da bir ödeme kartına ihtiyaç duyulmadan gerçekleştirilen hesaplar arası transferi ifade ediyor.
A2A ile kart kullanımı sonlanıyor
Aynı zamanda PSR, kart kullanımına ‘güvenilir’ bir alternatif olması planlanan ve bir aracıya ya da bir ödeme kartına ihtiyaç duyulmadan gerçekleştirilen hesaplar arası transferi ifade eden A2A (Accounts to Accounts) ödemelerinin önündeki engelleri de kaldırmayı planlıyor. PSR bankalar, aracılar ve ticaretle uğraşanlar için sunulan ticari teşviklerin A2A ödeme sisteminin daha fazla kullanımını desteklemek için olup olmadığını ve bu teşviklerin A2A ödeme sisteminin kart aracılığıyla yapılan işlemlerle rekabet etmesini nasıl sağlayabileceklerinin yollarını araştıracak.
PSR bu süreçte, A2A ödemelerinin artırılmasında önemli bir rol üstlenecek olan açık bankacılık düzenlemesinin geleceği konusunda da İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA - The Competition and Markets Authority), İngiltere Finansal Yürütme Kurumu’yla (FCA - Financial Conduct Authority) ve Hazine ile birlikte çalışmayı sürdürüyor.
Visa ilk kripto kartını çıkardı
Avustralya rekabet kurulu Mastercard’ı dava etti
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.