Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Dünya Bankası tarafından yapılan açıklamada, insan sermayesine yönelik yatırımların ülkelerin ekonomik büyümelerini arttırmak için kilit önem taşıdığı vurgulandı.
Açıklamada, Dünya Bankası'nın 2020 İnsan Sermayesi Endeksi'nin salgın öncesinde birçok ülkenin insan sermayesi oluşturmada istikrarlı bir ilerleme kaydettiğini gösterdiğine işaret edilerek, düşük gelirli ülkelerin bu alanda en fazla atılımı yapan ülkeler olduğu aktarıldı.
Dünya Bankası'nın açıklamasında, bankanın yeni analizinin Kovid-19 salgınının özellikle en yoksul ülkelerde olmak üzere son 10 yıllık dönemde sağlık ve eğitim alanlarında zorluklarla elde edilen kazanımları tehdit ettiğini ortaya koyduğu kaydedildi.
Birçok ülkede zorluklarla elde edilen insan sermayesi kazanımlarının risk altında olduğuna dikkat çekilen açıklamada, daha önce elde edilmiş insan sermayesi kazanımlarını korumak ve yaygınlaştırmak için ülkelerin marjinalleştirilmiş topluluklarda sağlık hizmetlerinin kapsama oranlarını ve kalitesini arttırmaları, okullaşmayı arttırmakla birlikte öğrenme sonuçlarını iyileştirmeleri ve kırılgan durumdaki aileleri Kovid-19 krizinin ölçeğine göre uyarlanmış sosyal koruma önlemleriyle desteklemeleri gerektiği vurgulandı.
"Özellikle kadınlar ve en dezavantajlı aileler üzerinde derin ekonomik etkilere yol açtı"
Salgın nedeniyle 1 milyardan fazla çocuğun okula gidemediğine dikkat çekilen açıklamada, ortalama yarım yıllık bir eğitim kaybının yaşanmasının muhtemel olduğu ifade edildi.
Bu durumun önemli düzeyde parasal kayıp anlamına da geldiğinin belirtildiği açıklamada, "Veriler aynı zamanda kadınlar ve çocuklar için temel sağlık hizmetlerinde önemli aksaklıklar yaşandığını ve pek çok çocuğun önemli aşılardan mahrum kaldığını göstermektedir. Pandemi özellikle kadınlar ve en dezavantajlı aileler üzerinde derin ekonomik etkilere yol açmıştır ve bu grupların birçoğunu gıda güvencesizliği ve yoksulluğa karşı kırılgan bir durumda bırakmıştır." değerlendirmesinde bulunuldu.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Dünya Bankası Başkanı David Malpass ise Kovid-19 salgınının güçlü sağlık sistemlerinin, dayanıklı ve esnek eğitim sistemleri ile ihtiyacı olanlara yardım sağlayan sosyal koruma programlarının önemini ortaya koyduğunu kaydetti.
Malpass, "Pandemi ortamında, insanları korumak ve onlara yatırım yapmak her zamankinden daha önemli hale gelmiştir çünkü bu sürdürülebilir ve kapsayıcı toparlanma performanslarının ve gelecekteki büyümenin temelini oluşturabilir." ifadesini kullandı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.