BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaVilleroy: Faiz indirimi için tarih 17 Ekim----

Villeroy: Faiz indirimi için tarih 17 Ekim

Villeroy: Faiz indirimi için tarih 17 Ekim
07 Ekim 2024 - 06:55 www.finansgundem.com

Fransa Merkez Bankası Başkanı ve ECB Yönetim Konseyi üyesi Villeroy, Avrupa Merkez Bankası'nın 17 Ekim'de yüksek ihtimalle faiz oranlarını düşüreceğini ifade etti

Fransa Merkez Bankası Başkanı ve ECB Yönetim Konseyi üyesi Francois Villeroy de Galhau, Avrupa Merkez Bankası'nın 17 Ekim'de faiz oranlarını muhtemelen düşüreceğini söyledi.

İtalya'da yayınlanan La Repubblica gazetesine konuşan Villeroy, ekonomik büyümenin zayıf olduğuna ve bunun da enflasyonun %2'lik hedefin altında kalma riskini arttırdığına işaret ederek Ekim toplantısında faiz indirilmesi olasılığının yüksek olduğunu vurguladı.

Villeroy, La Repubblica'nın bu ay bir Faiz indirimii olup olmayacağı sorusuna "Evet, büyük olasılıkla" yanıtını verdi.

''REHAVETE KAPILMAMAK GEREKLİ''

Demecinde, "Gelecek yıl sürdürülebilir bir şekilde %2 enflasyonda olursak ve Avrupa'da büyüme görünümü hala zayıfsa, para politikamızın kısıtlayıcı kalması ve faiz oranlarımızın nötr faiz oranının üzerinde olması için herhangi bir neden kalmayacaktır" ifadelerini de kullanan Villeroy, nötr faiz oranını piyasaların %2 civarında gördüğünü ve ECB'nin 25 baz puanlık indirimlerle hareket etme uygulamasını sürdürmesi halinde, bu yıl iki ve 2025'te dört olmak üzere o zamana kadar altı indirim daha yapılacağını öngördü.

Petrol fiyatları geçen hafta Orta Doğu'daki çalkantılar nedeniyle yükselirken Villeroy, ECB'nin geçici olmaları ve temel fiyatları etkilememeleri koşuluyla bu tür şokları görmezden gelme eğiliminde olduğunu söyledi. Villeroy, "Enflasyona karşı kazanılan zafer görünürde, ancak bu rehavete kapılmak ve önceden belirlenmiş bir rotada gevşemek için bir neden değil" diye konuştu.

Ekonomistler Merkez Bankası'ndan ne bekliyor? Ekonomistler Merkez Bankası'ndan ne bekliyor?

 

İsrail'den Suriye'ye saldırıİsrail'den Suriye'ye saldırı

 

İran'da uçuşlara yeniden başlandıİran'da uçuşlara yeniden başlandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)