Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Çalışanlar, yaklaşık 10 aydır süren ve halen devam eden pandemi döneminde uzaktan eğitimin önemini yeniden kavradı. Ofislerin kapanması, evden çalışmanın zorunlu hale gelmesi, eğitimlerin dijital ortama taşınması gibi gelişmelere, online eğitimin avantajları da eklenince, bu eğitim yöntemine gösterilen ilgi de çok yüksek seviyelere ulaştı. Enocta CEO’su Ahmet Hançer, 2020 yılında, çalışanlar tarafından alınan dijital eğitim sayısı, canlı sanal sınıflarda oturum sayısı ve mobil cihazlardan uzaktan eğitime erişim gibi başlıklarda 6 kata varan artışın olduğunu belirtti.
2021’DE İLGİ DEVAM EDECEK
Ahmet Hançer, uzaktan eğitimin okullar, kurumlar ve gelişime açık bireyler için yenilikçi, vazgeçilmez ve verimli bir öğrenme yöntemi olarak kabul gördüğünü belirterek, 2021 yılında ve sonrasında da bu eğitim yönteminin kullanımının artarak devam edeceğini belirtti.
6 KAT ARTIŞ
Enocta’nın verilerine göre bu döneminde, farklı başlıklarda kurum çalışanlarının uzaktan eğitimi kullanma alışkanlıklarında önemli değişiklikler kaydedildi.
• Sisteme toplam giriş, hafta içi yüzde 40, hafta sonu ise yüzde yüzde 45 oranında arttı.
• Sanal sınıf toplam oturum sayısı da hızlı artış gösteren bir başka başlık oldu. Çoklu interaktif eğitimin alındığı sanal sınıflarda oturum sayısı geçen yıla oranla 6 kat artış gösterdi.
• Pandemi öncesi dönemde sisteme yoğunlukla sabah saatlerinde girilirken, Pandemi döneminde bu yoğunluk akşam saatlerine de yayılarak artış gösterdi. Enocta Gelişim Kataloğu içerikleri bir milyona yakın son kullanıcıNIn değerlendirmesi ile 5’li skalada 4,4 ortalama başarı elde etti.
Hançer, 2021 yılına ilişkin öngörülerini şu şekilde özetledi:
"Önümüzdeki dönemde, iş hayatında en çok konuşacağımız konu yetenek açığı ve becerilerin geliştirilmesi olacak. Bireylerin, şirketlerin ve hatta toplumun sürekli değişen koşullara, yarın bizi bekleyen belirsizliğe hazırlıklı olması ve belirsizlikle baş edebilmesi ancak sürekli öğrenmekle, sürekli yeni beceriler edinmekle mümkündür. Bugün beceri, yaşamsal olarak geçerli bir akçedir. Beceriyi kazanmak için her an, her yerden ve sürekli öğrenmek vazgeçilmezdir.
Dijitalleşen eğitimin avantajlarıyla, milyonlarca insana ulaşmak ve insanlara gereken yeni becerileri kazandırmak 2021’de temel hedefimiz olacak. Yapay zeka ve “Makine Öğrenmesi” alanına daha çok yatırım yapacak ve yeniliklerimizi devreye alacağız. Uzaktan çalışan ekiplerin birlikte öğrenmesi konusunda yeni teknolojiler geliştireceğiz.
Yeni dünyada önemi artan işbirliği, kritik düşünme, veri okuryazarlığı, dijital okuryazarlık, iletişim, takım çalışması, problem çözme ve inovasyon becerileri konularında daha çok eğitim ve gelişim yolculuğu sunacağız. Eğitimlerin eğlenceli, akılda kalıcı ve etkin olması için yenilikçi içerik tipleri ve farklı öğrenme yöntemleri için araştırma ve geliştirme çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu doğrultuda, ilk AR (Augumented Reality) içerikli gelişim yolculuğumuz da yakında kullanıma sunulacak."
150 YENİ EĞİTİM
Bu zorlu süreçte Enocta, tüm paydaşlarının kolaylıkla erişip, kullanabileceği, dönemin ihtiyaçlarına yönelik şu çalışmaları yaptı:
Kovid-19 salgınının zorunlu kıldığı yeni düzen farklı eğitim içeriklerine duyulan ihtiyacı da beraberinde getirdi. Kurumlar çalışanları için evde verimli ve güvenli çalışma, sanal toplantılarda verim elde etme, uzaktan ekip yönetimi ve uzaktan çalışırken takım olma gibi iş hayatıyla ilgili online eğitimler sunmaya başladı. Bu doğrultuda da Enocta, yaklaşık 150 yeni eğitim ile “Enocta Gelişim Kataloğu’nu zenginleştirerek; liderlik, yetkinlik, yeni dünya becerilerinin yanı sıra sağlık ve psikolojiye odaklanan eğitimler de tasarladı.
Sağlıklı ve üretken işgücünün sürekliliğinin sağlanması için çok sayıda ücretsiz eğitim de sunarak bu zorlu süreçte kurumlara ve çalışanlarına desteğe devam etti. Eğitimde fırsat eşitliği misyonu ile birçok sosyal sorumluluk projesinde yer aldı. 44 adet webinarla binlerce kişiye ücretsiz gelişim imkanı sağlayarak, alanında uzman kişileri ve deneyimini paylaşmak isteyen kurumları buluşturdu ve trend konu başlıkları hakkında sohbetler düzenledi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.