Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) bilgilerine göre, kurumun çevrim içi hizmet çalışmaları Dijital Vergi Dairesi uygulamasıyla taçlandı. Uygulama birçok kolaylığı beraberinde getirirken, tasarruf yapılmasına da katkı sağladı.
Daha önce İnteraktif Vergi Dairesi, İnternet Vergi Dairesi, Hazır Beyan Sistemi, Defter-Beyan Sistemi, e-Beyanname gibi kullanıcı kodu ve şifre kullanılarak erişim sağlanan uygulamalara, 7 Ekim 2023'ten itibaren Dijital Vergi Dairesi üzerinden giriş yapma imkanı sağlandı.
Böylece, GİB tarafından elektronik ortamda sunulan hizmetler tek çatı altında birleştirildi.
Dijital Vergi Dairesi üzerinden 350'den fazla hizmete erişilirken bu dönüşüm, mükellefler tarafından da yoğun ilgiliyle karşılandı. Geçen yıl 11,8 milyon dilekçe elektronik ortamda verildi. 8,5 milyon "Borcu yoktur" ve 1,4 milyon "mükellefiyet" yazısı da elektronik ortamdan alındı.
23,4 milyonu 2023'te olmak üzere 2016'dan bugüne kadar 130,9 milyon belge elektronik ortamda tebliğ edildi. Bu sayede sadece posta masrafından 3,2 milyar lira tasarruf sağlandı. Ayrıca, 2023 yılında GİB sistemleri üzerinden çevrim içi 43,3 milyon işlem yapılırken toplam 146,8 milyar lira vergi ve harç ödemesi gerçekleştirildi.
"Hızlı ödeme" seçenekleri işlemleri kolaylaştırdı
Mükellefler, Dijital Vergi Dairesine hem "dijital.gib.gov.tr" adresi üzerindeki internet sürümünden hem de uygulama marketlerinde bulunan "GİB Mobil"den erişim sağlayabiliyor.
Mükellefler, Dijital Vergi Dairesi aracılıyla iki yöntemle vergi ve harçlarını ödeyebiliyor.
Birinci yöntemde, Dijital Vergi Dairesine giriş yapan mükellefler istediği borcu seçerek, kredi kartıyla ödeme yapabiliyor. İkinci yöntemde ise Dijital Vergi Dairesi üzerinden kullanıcı giriş yapmadan "Hızlı Ödeme" alanına girerek işlemini tamamlayabiliyor.
Dijital Vergi Dairesi güncel ve yeni teknolojilerin yanı sıra açık kaynak kodlu yazılımlarla tasarlanırken tüm mobil cihazlarla uyumlu olacak şekilde geliştirildi.
Ayrıca, "GİB Mobil" uygulaması da aynı yaklaşımla revize edildi. Vergi ve harç ödemelerine ilişkin ekranlar yeniden düzenlendi.
Vergi cenneti ülkelerin gelirleri katlanacak
Kiralarda gelir vergisi istisnası belli oldu
Türkiye'nin vergi rekortmeni Selçuk Bayraktar oldu
TÜRK-İŞ'ten vergide 'adalet' çağrısı
Gümrük vergisiz ithalat için tarife kontenjanı belirlendi
İthalat rejimi ve ilave gümrük vergisine ilişkin kararlar düzenlendi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.