Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Para ve finans konusunda tüm kararlarınızı sorgulamanıza ya da oyunun gerisinde kaldığınızı hissetmenize neden olacak birçok finans miti var. Gerçek şu ki, herkes birbirinden farklı. Kişisel Finans konusunda herkese uyacak bir yaklaşım bulunmuyor. Kararlarınız sizin için doğru olan şeylere ve yapabileceklerinize bağlıdır.
1. Ev satın almak finansal bir başarıdır
Geleneksel olarak, bir evde kiracı olarak oturmak, parayı ziyan etmektir ve ev satın almak varlık ve sermaye inşa etmenin en önemli yollarından biridir. Bazı zamanlarda bu doğru olabilse de, yaşam masraflarının düşük olduğu bölgelerde, kira vermektense ev satın almak daha uygun maliyetli olabilir. Ancak ev satın almak aynı zamanda oldukça pahalı ve birçok kişinin ulaşamadığı bir yatırım.
Aynı zamanda, ev sahibi olmak istemeyen de birçok insan var. Bu kişiler evlerin bakımından sorumlu olmak istemiyor, hatta tek bir lokasyona bağlı kalmamayı tercih ediyorlar. Forbes’un haberine göre, Millennial Money Woman isimli blog yazarı, “bu büyük bir bağlılık. Finansal olarak çok büyük olmakla kalmıyor, duygusal yükü de içinde barındırıyor” dedi.
Ev sahibi olmamaya karar vermek, size finansal olarak zarar vermez. Yatırımınızın güçlü ve güvende olmasını sağlamak için uygulayabileceğiniz başka yöntemler de var.
2. Hayat sigortası her zaman dolandırıcılıktır
Millennial Money Woman, “üniversiteden mezun olduktan sonra hayat sigortasının bir dolandırıcılık olduğunu düşünüyordum” dedi. Ancak gerçekte tüm hayat sigortası poliçeleri aynı değil ve dolayısıyla bazen size uymayan poliçeler karşınıza çıkabilir. Ancak eğer bir aileniz varsa ve onlara başınıza bir şey gelmesi halinde bir güvence sağlamak istiyorsanız bazı hayat sigortaları oldukça faydalı olabilir.
Vadeli hayat sigortası, belirli bir süre boyunca, sabit bir aylık ödeme karşılığında sigorta sağlıyor. Bu süre genellikle 20 ila 30 yıl arasında değişiyor. Genç ve sağlıklıyken yaptığınız poliçe ödemeleri, yaşlandığınızda ve finansal olarak size bağlı olan insanlar olmadığında son buluyor.
Özellikle kira, gelir ya da bakım konusunda size bağlı biri varsa, hayat sigortası oldukça önemli hale geliyor.
3. Tasarruf yarına kalabilir
Tasarruf yapma konusunu erteleme fikrine kapılabilirsiniz. Özellikle de gençken. Ancak genç yaşlar tasarruf için en uygun yaşlar.
Para biriktirmeye ne kadar erken başlarsanız, özellikle de bir emeklilik fonunda ya da başka bir yatırım hesabında birikim yapıyorsanız, emekli olma vaktiniz geldiğinde o kadar fazla paranız olabilir. Her ay küçük bir miktar tasarruf yapmayı alışkanlık haline getirirseniz, hayatınızın sonraki yıllarında birikim yapmak için büyük çabalar harcamanıza gerek kalmaz.
Morgan Stanley Londra’dan kaçıyor
İşte geleceğin en kazançlı 30 mesleği
Çalışanlar artık ofise dönmek istemiyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.