Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Vatikan, Çin'e piskopos atanması ile ilgili Pekin ile imzalanan tartışmalı gizli bir anlaşmanın iki yıllığına yenilendiğini doğruladı.
İlk defa 2018'de imzalanan tartışmaların odağındaki anlaşma konusunda geçen temmuzda Reuters'a konuşan Papa Francis, hala geçici statüdeki metnin uzatılmasını öngördüğünü dile getirmişti.
Çin'de Papa Franscis'e sadık 'yeraltı cemaati' ile devlet destekli resmi kilise arasında uzun süredir devam eden bölünmeyi hafifletmeyi öneren anlaşma aynı zamanda 1950'lerden bu yana Papa'nın ülkede ilk kez Katolik Kilisesi'nin en üst düzey lideri olarak tanınmasını sağlıyor. Metin sayesinde ayrıca Papa Çin'e piskopos atamalarında karar verici son merci olarak kabul ediliyor.
EuroNews'in haberine göre, Eski Hong Kong Başpiskoposu Kardinal Joseph Zen'in de aralarında bulunduğu eleştirmenler anlaşmanın uzatılmasını Çin'e "teslim olmak" olarak nitelendiriyor. Zen şu anda demokrasi yanlısı protestocular için bir yardım fonu kullanmaktan yargılanıyor ve eleştirmenler Vatikan'ı onu kamuoyu önünde savunmak için "yeterince çaba göstermemekle" suçluyor.
Vatikan ayrıca Çin'de Hristiyanlar ve diğer azınlıklar için dini özgürlükler üzerindeki kısıtlamaların arttığı bir dönemde anlaşmayı uzatmasından dolayı eleştiriliyor.
Papa ise bu eleştirilere Kilise'nin Çin'de "uzun vadeli düşünmesi gerektiğini" söyleyerek yanıt veriyor ve kusurları olan bir diyaloğun hiç temas olmamasından "daha iyi" olduğunu belirtiyor.
Vatikan ve Çin arasında "piskoposların atanması" anlaşması
Vatikan, anlaşmanın Çin'deki "Kilise yapısıyla" sınırlı olduğu ve Pekin ile tam diplomatik ilişkiler kurulmasının bir öncülü olmadığı konusunda ısrar ediyor. Zira böyle bir durum Vatikan'ın Tayvan ile bağlarını koparması anlamına gelebilir.
Vatikan, Çin'in kendi toprağı olarak gördüğü Tayvan'ı Avrupa'da tanıyan son devlet olma özelliğine sahip.
Vatikan-Pekin anlaşmasının, Çin'de Komünist Partisi' Kongresi'nin Devlet Başkanı Şi Cinping'in güçlerini artırdığı bir dönemde yenilenmesi dikkati çekti.
Geçtiğimiz ay Vatikan'ın, Şi ile Papa arasında, Kazakistan'da bir görüşme ayarlama girişimleri başarısızlıkla sonuçlanmıştı.
Çinli şirkete liman satışı Alman hükümetini böldü
Çin'in eski başkanı yaka paça salondan atıldı
Çin’de 13 milyar doları aşan dijital para işlemi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.