<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkVarlık yönetim şirketleri tefeci gibi hareket edemeyecek----

Varlık yönetim şirketleri tefeci gibi hareket edemeyecek

Varlık yönetim şirketleri tefeci gibi hareket edemeyecek
29 Mart 2021 - 08:08 www.finansingundemi.com

Bankalardan aldıkları sorunlu kredileri tahsil etmek için yakınlarına icra tehdidi içeren mesajlar gönderen şirketlere yönelik yeni düzenlemeler yapıldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bankalar ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) batık alacaklarını tahsil eden varlık yönetim şirketleri için yeni kriterler belirledi.

Hazırlanan yönetmelik taslağına göre, varlık yönetim şirketleri, devraldıkları borçlara ilişkin takip işlemlerine başlamadan önce asıl borçlu veya yasal temsilcisine yazılı bildirimde bulunacak.

BİLDİRİM ZORUNLULUĞU GETİRİLİYOR

BBDK’nın hazırladığı yönetmelik taslağında, ödenmeyen kredi borçlarının devredilmeden önce bankalara bildirim zorunluluğu getiriliyor. Bankalar gibi kaynak kuruluşlar, alacakların devrinden önce borçluya, borcun varlık yönetim şirketine devredileceğine dair bilgi vermekle yükümlü olacak.

Hürriyet’ten Neşe Karanfil’in haberine göre, finansal tüketicilere ilişkin özel hükümlerin yer aldığı taslağa göre, varlık yönetim şirketleri yazılı bildirimde bulunulmasına rağmen borcun ödenmediği hallerde borçlu kişiyle resmi tatil günleri ve Pazar günleri hiçbir suretle iletişim kuramayacaklar. Diğer günlerde sadece 09.00-20.00 saatleri arasında iletişim kurulabilecek. Borçluya ulaşılamadığı durumlarda arama sayısı günde en fazla üç ile sınırlı tutulacak. Varlık yönetim şirketleri, borçlularla kurulan her türlü iletişimde, borçluların toplum içindeki itibarını zedeleyici iletişim ve tahsilat yöntemlerinden kaçınmakla, borçla ilgisi bulunmayan üçüncü kişileri aramamakla yükümlü olacaklar.

Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre son dönemde borçlunun en yakın akrabaları bile tehdit edilmeye başlandı. Özellikle pandemi döneminde artan sıkıntılar nedeniyle borçlarını ödeyemeyenlere yönelik tefecilerin kullandığı tekniklerin de kullanıldığı belirtiliyor. Geçtiğimiz günlerde bir borçlunun yakınlarına icra tehdidi içeren mesaj gönderilmesi bardağı taşıran son damla oldu.

TCMB: Kısa vadeli dış borç stoku 140,3 milyar dolar

 

Kamu bankalarında bayrak değişimi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • halil18 Nisan 2021 21:45

    maalesef borç sınırlandırılması getirilmeli.adamın 300 tl borcu var trılyonluk tarlasına tapuda bloke koyuluyor,birde yıllık süresi olmalı alacaklının borcun üzerınden 8 sene geçmış adamlar halen alacak peşınde alacağıda 300 tl..(E)Dıye bır beyaz esya mağazası çok yapıyor bunu bırde avukatları var mafya yavrum benım tehdit ediyor borçluyu..düzenleme şart..5000 altı borcu olana ıcra takıbı yapılmayacak,beş sene ıçınde alınamayan borcu sıleceksın..