Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Aktif büyüklüğü 160 milyar dolara ulaşan Türkiye Varlık Fonu (TVF) için internet sitesi kuruldu. Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bostan’ın mesajının da yer aldığı sitede, fonun amaçları, “Önemli kamu varlıklarında değer artışı sağlayarak ekonomik büyümeye katkıda bulunmak, sermaye piyasalarının araç çeşitliliği ve derinliğine katkı sağlamak, stratejik önem arz eden sektörlerin gelişmesine ve büyük ölçekli yatırımlara iştirak etmek amacıyla Türkiye Varlık Fonu’nu ve bu fona bağlı alt fonları kurmak ve yönetmek” olarak özetlendi. Türkiye’nin 2030 yılına kadar yılda 70 milyar dolarlık planlanmış altyapı yatırımı olduğuna dikkat çekilen Varlık Fonu’nun sitesinde, kamu ve özel sektörünün 15 yılda toplam 1 trilyon dolarlık yatırım yapacağına yer verildi.
Varlık Fonu’nun www.turkiyevarlikfonu.com.tr adresinde, Fon hakkında bilgiler, yönetim kurulu üyeleri, ilkeler başlıkları adı altında tanıtıcı bilgilere yer verildi. İlkeler başlığı altında, “profesyonel yönetim, şeffaflık, performans odaklılık, sürdürülebilirlik, risk yönetimi ve hesap verilebilirlik” başlığı altında 5 ilke sayıldı.
BÜYÜK PROJELER SAYILDI
“Neden Türkiye” başlıklı bölümde, altyapı ve yatırımlarla ilgili bilgilere yer verildi. Türkiye’nin 2030’a kadar altyapıya yılda 70 milyar dolar yatırım yapacağı belirtildi ve büyük projelere yer verildi. Planlanmış yatırımlar başlığı altında 11 proje sayıldı. En üst sırada Akkuyu nükleer santrali geldi. Akkuyu nükleer santralinin büyüklüğü 20 milyar dolar olarak, ikinci sıradaki sağlık kampüsü projeleri 16.1 milyar dolar, Sinop nükleer santrali 16 milyar dolar olarak yer aldı.
BAĞIMSIZ YÖNETİM
“PERFORMANS odaklılık”’ başlığı altında şirketlerin yönetiminde risk-getiri beklentisinin karşılanmasının öncelikli hedef olacağına değinilen internet sitesinde, “sürdürülebilirlik” başlığı altında da yeni yatırım tercihlerini dış etkilerden bağımsız uzun vadede sürdürülebilir şekilde yönetileceği belirtildi. “Risk yönetimi ve hesap verebilirlik” başlığı altında ise, “Varlık Fonu, operasyonlarına bağlı ortaya çıkabilecek riskleri belirleyip düzenli raporlayacaktır” denildi. (Hürriyet / Neşe Karanfil)
Palavra. Hazine içindeyken ne yapabildiyseler şimdide aynısı olacak. 1 trilyon dolarlık kaynağı nasıl yaratacaktır.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.