Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye yaz aylarında yeni bir enstrüman olan Varlık Fonu ile tanıştı. Kısa süre tartışmaları süren ve gündemde kalan Türkiye Varlık Fonu'nun kuruluşuna imkan sağlayan kanun teklifi ise 19 Ağustos tarihinde Meclis'ten hızla geçerek yasalaştı. Ne var ki, Türkiye'nin yoğun gündeminin etkisiyle yasalaştıktan sonra gündemden düştü.
NEDİR, NEDEN KURULDU
Neredeyse gelişmiş ve gelişmekte olan tüm ülkelerde bulunan Varlık Fonu ile ülkeler dev projelerine kaynak sağlıyor. Hemen araya girelim ve küçük bir bilgi verelim. G20 ülkeleri içinde sadece Türkiye'nin varlık fonu yoktu. Bazı ülkelerde ise varlık fonlarının tarihi 100 yıla uzanıyor.
DEV PROJELER HAYATA GEÇİRİLECEK
Hükümet tarafından yapılan açıklamalarda Türkiye varlık Fonu'ndan elde edilecek kaynakların otoyollar, Kanal İstanbul, üçüncü köprü ve havalimanı, nükleer santral gibi büyük altyapı projelerine finansman sağlayacağı vurgulandı. Bu sayede kamu kesiminin borcu artmadan dev projeler hayata geçirilecek. Fonun büyüklüğünün 200 milyar dolara ulaşması planlanıyor. Böyle büyük hedeflerle yasalaştırılan Türkiye Varlık Fonu ile ilgili tüm yetki de Özelleştirme İdaresi'ne devredildi. Para dergisinin haberine göre fonun kuruluşu ile yetkilendirilen Özelleştirme İdaresi şu günlerde hummalı bir çalışma yürütüyor. Büyük yatırım bankalarına başvuran İdare ayrıca özel sektörün önemli isimlerinden bu konuda görüş alıyormuş.
“BİZE RAPOR VERİR MİSİNİZ?”
İsminin açıklanmasını istemeyen bir yatırım bankasının üst düzey yetkilisi, "Özelleştirme İdaresi bizi davet etti. Türkiye Varlık Fonu ile ilgili size danışmak istiyoruz dediler. Fon nasıl kurulur, portföyü nasıl olmalı, nasıl idare edilir gibi konularda bize rapor verir misiniz dediler. Bu konuda çalışmalarımızı yapıyoruz. Büyük olasılıkla bizim dışımızdaki kurumlardan da görüş almışlardır" dedi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.