Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye Varlık Fonu’na aktarılan şirketlerin yeniden yapılandırılması için çalışma başlatıldığı öğrenildi. Buna göre, şirketler holding şirketi benzeri yönetime imkan verecek şekilde fonksiyonel hale getirilecek.
İlk olarak TÜRKSAT A.Ş.’nin perakende hizmet olarak tanımlanabilecek internet, TV gibi hizmetleri ile uydu yönetimi ayrılacak. ETİ Maden’in de madencilik ve bor ürünleri üretim kısımları yeniden yapılandırılacak. PTT’nin çağdaş bir lojistik şirketi haline getirilmesi planlanıyor. Ziraat ve Halkbank ise yapılanma dışında tutuldu. Öte yandan, Türkiye Varlık Fonu’nun Akkuyu Nükleer Santrali ve diğer nükleer santral projeleriyle ilgilendiği, kamunun da isteğiyle bu yönde bir çalışma yapıldığı öğrenildi.
Dünya'dan Mehmet Kaya'nın haberine göre, Türkiye Varlık Fonu’na aktarılan şirketlere yönelik daha önce başlayan iyileştirme çalışmaları hızlandırılacak. Buna göre, şirketler daha kolay yönetilebilir ve şeffaflığı da artıracak şekilde fonksiyonel olarak sınıflanacak. Bu fonksiyonel sınıflamanın üst yönetim imkanlarını güçlendireceği belirtiliyor.
Buna göre, TÜRKSAT A.Ş., BOTAŞ, ETİ Maden, PTT’ye yönelik bir çalışmanın başlatıldığı öğrenildi. TÜRKSAT’ın uydu ve perakende hizmetlerine yönelik ayrım yapılacak. Hatta gerekli görülmesi halinde iki ayrı şirket kurulabilecek. TÜRKSAT’ın uydu işletme ve kablo tv-internet hizmetleri olmak üzere iki ayrı fonksiyonu bulunuyor ve bu işlerin entegre bir niteliği bulunmuyor. TÜRKSAT bunun dışında e-devlet olarak adlandırılan ve daha da geliştirilmesi planlanan mobil kamu uygulamaları sistemini de işletiyor. Bu sistemin kurulması görevini de TÜRKSAT üstlenmişti.
BORDA İŞLEME VE PAZARLAMA AYRI YÖNETİLECEK
ETİ Maden’in de yeniden yapılandırılmasının planlandığı vurgulandı. Bu kapsamda da halen dünya bor ürünleri lideri konumunda bulunan şirketin madencilik ve bor işlemepazarlama fonksiyonlarının ayrılması ve ayrı yönetilmesi planlanıyor. ETİ Maden, bor bileşikleri satışı yanında son birkaç yıldır, bor mineralinden üretilmiş deterjan, ahşap koruma gibi bazı perakende ürünlerin geliştirilmesi ve satışına yönelik bir girişim de başlatmıştı.
PTT’nin de yeniden yapılandırmaya tabi tutulacağı ve bir lojistik şirket haline getirileceği kaydedildi. PTT’nin yaygın yapısına rağmen halen karlı bir kuruluş olmaması ve kamu desteğiyle varlığını sürdürebilmesi nedeniyle yapılanmanın sadece fonksiyonel değil, şirketin güçlendirilmesi yönünden de ihtiyaç bulunduğu vurgulandı. PTT’nin sadece küçük kargo taşıyan bir şirket değil, çağdaş bir lojistik şirketi olarak yapılandırılmasının planlandığı öğrenildi.
Planlama kapsamında BOTAŞ’ın da sahip olduğu kontratlar yoluyla bir tedarik şirketi, iletim hatları kanalıyla da iletim hattı sahibi olduğu, uzun süredir gündemde olan kontratların satışı ile iletim şebekesinin ayrı yapılanmasının değerlendirmeye alınacağı vurgulandı. BOTAŞ konusunda çalışmanın daha uzun vadeli olarak ele alındığı belirtildi.
ilk iş halk gyo iyi incelenmeli....hisselerde abidik yapan çete kim ortaya çıkasrılıp halk gyo nun itibarına kavuşvalı.... kamu banka iştirakı HİSSELERİ BORSADA pislik çetelere teslim olmamalı
Vardı fonu cok cok güzel işler olacak
Halkbank Vakıfbank ve ziraat Bank be devletin elindeki diğer bütün bankaların aynı açı altında birleştirilip tek dev bir bankaya dönüştürülmesi, Koza grubunun devlet madencilik şirketleriyle birleştirilmesi iyi olur
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.