BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinVakko'nun hazinesi açılıyor----

Vakko'nun hazinesi açılıyor

Vakko'nun hazinesi açılıyor
26 Ağustos 2012 - 07:28 www.finansingundemi.com

Yerli lüks giyimin öncü markalarından Vakko'nun patronu Cem Hakko, sanat koleksiyonlarını gün yüzüne çıkarmak için kolları sıvadı

Nakkaştepe'de kurulacak sergi alanında 180 sanatçının 900 eseri meraklılarıyla buluşacak.
"Vakko kurulduğu günden bu yana hep sanattan beslenen, ilham alan, hatta sanatın içinden doğan bir marka oldu. Sanatın bir yaşam biçimi olduğunu düşünüyor ve destekliyoruz. Gelenekselden çağdaşa her türlü sanatın içinde varız. Bunların üretim ve sunumunda var olduk, olmaya devam edeceğiz..." Bu sözlerin sahibi Vakko Moda Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko... Cem Bey babası Vitali Hakko'nun 1960'larda oluşturmaya başladığı sanat koleksiyonuna aynı özenle sahip çıkmakla kalmıyor Vakko ve sanat kelimelerinin bir arada kullanılmasını sağlayacak projelere de imza atıyor. Son olarak farklı ülkelerin yayın evlerinden getirttiği sanat kitaplarıyla babası adına Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi'ni kuran Cem Hakko, yakın gelecekte 180 sanatçının yaklaşık 900 eserinden oluşan Vakko Sanat Koleksiyonu'nu daimi olarak sergilemek için de Nakkaştepe'deki arazilerinde bir sergi alanı kurma hazırlığında. Nakkaştepe'deki genel merkezde hali hazırda 42 sanatçının yaklaşık 100 eseri sergileniyor. Bu eserler arasında iki adet Osman Hamdi, geniş bir Ferruh Başağa, Burhan Doğançay ve Abidin Dino gibi sanatçıların işleri de var. Gerekli izinler alınıp sergi alanı projesi hayata geçtiğinde özel arşivleme depolarındaki tablolar da gün yüzüne çıkacak ve Bay Vitali'nin yıllar yılı biriktirdiği eserler halka açılmış olacak.
EŞARP VAZGEÇİLMEZ ÜRÜN
Yıllar yılı Burhan Doğançay'dan Bedri Rahmi Eyüboğlu'na, Abidin Dino'dan Ergin İnan'a kadar pek çok sanatçının eseri Vakko eşarplarında hayat buldu. Devrim Erbil, Özden Narinde bu sanatçılar arasında... Daha kimler yok ki Vakko'nun sanatçıyla işbirliği yaparak hazırladığı eşarp projesinde... Peki bu eşarp projelerinin devamı gelecek mi? Sanatın, moda ve perakendeyle işbirliği devam edecek mi? Tüm bu soruları ve Vakko'nun sanatsal projelerini, Kurumsal İletişim Müdürü Meltem Kazaz ve elbette Cem Hakko'ya yönelttim. Cem Hakko sanatçıların eserlerinin basıldığı eşarp koleksiyonun kendisi için önemini şu sözle aktarıyor: "Eşarp koleksiyonu bizzat sahip çıktığım, yaratıcı sürecinde yönettiğim, benim için çok özel ve değerli bir alan. Sanatçıların tasarladığı eşarp koleksiyonları üretilmeye devam edecek. Vakko bugün moda dünyasının evrensel anlama en zengin eşarp koleksiyonuna sahip ve bu değeri her zaman yaşatmayı, canlı tutmayı hedefliyorum. Bizim için vazgeçilmez, yeri doldurulmaz görüyorum. İleride bu konuda perde arkasını anlatan kapsamlı bir kitap projesi üzerinde çalışıyoruz."
TÜRKİYE'NİN İLK KURUMSAL SANAT GALERİSİ
Vakko Sanat Eserleri Koleksiyonu, Çağdaş Türk Sanatı'nın seçkin sanatçılarına ait yapıtlardan oluşuyor. İlki 1978'de Vakko Ankara Mağazası'nda açılan ve uzun yıllar Türkiye'nin en büyük özel galerisi unvanını taşıyan Vakko Ankara Sanat Galerisi, ardından açılan Vakko İzmir ve Vakko Beyoğlu Sanat Galerileri'nde düzenlediği sergiler ve açtığı yarışmalarla uzun yıllar Türk Plastik Sanatları'nın gelişimine hizmet etti. 14 yıldır Vakko bünyesinde görev alan ve bugün Kurumsal İletişim'in başında olan Meltem Kazaz, Vitali Hakko'nun 2000'de galerileri kapatma nedenini sanatın ticaretini yapmak değil desteklemek isteğine bağlıyor. 2000'de sanat galerilerinin sayısı artınca Bay Vitali işi profesyonellerine bırakmayı tercih etmiş.
YABANCI SANATÇILARA İLGİ DUYUYOR
Vakko Sanat Eserleri Koleksiyonu, kendi galerilerinde gerçekleştirilen yüzlerce sergiden edinilmiş eserler ağırlıklı olarak Vitali Hakko'nun merak ve emekleriyle gelişmiş. Bugün de Cem Hakko'nun beğeni ve seçkisinde tazeleniyor. Cem Bey daha çok Amerika, Fransa ve Almanya'dan alım yapıyor. Koleksiyona kattığı son eserler arasında Rafael Borris, Hong Sungchul, Gary Fabian Miller ve Cherel gibi yabancı isimler dikkat çekiyor. Ancak çağdaş Türk resmini desteklemeye devam edeceğini söyleyen Hakko, yerli sanatçılara ait eserlere de ilgi duyuyor.
DEVLERİN ESERLERİ VAR
Vakko Sanat Koleksiyonu'nda, 1940 ile 2000 arasında çizilmiş, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Eren Eyüboğlu, Burhan Doğançay, Orhan Peker, Adnan Turani, Komet, Abidin Dino, Neşe Erdok, Nejad Devrim, Şenol Yoruzlu, Ergin İnan'ın resimleri, Süleyman Saim Tekcan, Sabri Berkel'in özgün baskıları gibi yakın dönem Türk resmine damga vurmuş sanatçıların eserleri yoğunlukta. Özellikle Fikret Mualla hayranı olan Bay Vitali'nin oluşturduğu koleksiyonda sanatçının 35 adet tablosu bulunuyor. Sabah

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)