Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
2024 yılında Türk bankaları arasında uluslararası piyasalardan en çok taze kaynağı Türkiye’ye getiren banka olan VakıfBank, 2025 yılında gerçekleştirdiği ilk yurt dışı borçlanma işlemiyle, ilk 4 yılı anapara ödemesiz toplam 10 yıl vadeli seküritizasyon işlemini başarıyla tamamladı. Bu işlemle, uluslararası piyasalarda Türk bankalarına duyulan güveni bir kez daha teyit eden VakıfBank, kurumsal nitelikli yatırımcılara yönelik olarak gerçekleştirilen en büyük Diversified Payment Rights (DPR) işlemine imza attı.
“Kurumsal Nitelikli Yatırımcılarla Yapılan En Büyük Tutarlı DPR İşlemi”
Seküritizasyon programı kapsamındaki işleme ilişkin açıklamada bulunan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, işlemin önemine dair yaptığı değerlendirmede şunları ifade etti:
“Hatırlayacağınız üzere kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, DPR programımızın notunu 2024 yılının Eylül ayında yatırım yapılabilir seviyeye yükseltmişti. Bu durum, söz konusu programa özellikle kurumsal nitelikli yatırımcıların da ilgisini artırdı. Uzun yıllar sonra ilk defa özellikle Amerika ve İngiltere’de yerleşik kurumsal nitelikli yatırımcıların yoğun ilgisi sonucu, 10 yıl vadeli 700 milyon dolar tutarındaki işlemi başarıyla gerçekleştirdik. Söz konusu işlem kurumsal nitelikli yatırımcılarla yapılan en büyük tutarlı ve en uzun vadeli DPR seküritizasyon işlemi olma özelliğiyle dikkat çekmektedir. Böylece uluslararası piyasalarda Türkiye ve VakıfBank’a duyulan güven bir kez daha teyit edilmiş oldu.”
“Bu işlem en büyük DPR bakiyesine sahip banka konumumuzu perçinledi”
VakıfBank’ın dış ticaret alanındaki güçlü konumunun ve yüksek pazar payının bu başarıyı desteklediğini de vurgulayan Üstünsalih, sözlerini şöyle tamamladı:
“Türkiye’nin en büyük ikinci bankası olarak, ülkenin önde gelen ihracatçı firmalarıyla dış ticaret işlemlerine aracılık ediyoruz. Bu alanda son 5 yıla baktığımızda, pazar payımızın ciddi oranda arttığını görüyoruz. Bu vesileyle aracılık ettiğimiz dış ticaret işlemlerinden gelen nakit akışları, DPR seküritizasyon programımızın kapasitesini her geçen gün artırıyor. Bu işlem sayesinde, en yüksek DPR seküritizasyon bakiyesine sahip banka olarak lider konumumuzu perçinledik. Uzun vadeli, sürdürülebilir ve uygun maliyetli finansman stratejimiz doğrultusunda, dış ticaret nakit akışlarından sağladığımız gücü uluslararası piyasalarda değerlendirerek Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemlerde de DPR dahil diğer uzun vadeli ve uygun maliyetli yurt dışı fonlama alternatiflerini değerlendirerek uluslararası piyasalardaki en aktif Türk bankalarından biri olmayı sürdüreceğiz.”
VakıfBank, Taksim Otelcilik paylarında alım yapıldığını duyurdu
VakıfBank, BİLSEM Projesi'ndeki atölye sayısını 80'e çıkardı
VakıfBank GM Üstünsalih: 2025’in ilk çeyreğine ciddi bir kaynak girişiyle gireceğiz
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.