Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye’nin uluslararası sermaye piyasalarındaki öncü ve yenilikçi bankası VakıfBank, orta vadeli tahvil ihraç programı (GMTN) kapsamında 5 yıl vadeli 650 milyon dolar tutarında yeni bir tahvil ihracı gerçekleştirdi. Dünyanın dört bir yanından 150’nin üzerinde yatırımcıdan gelen toplam talep tutarı 1,5 milyar doları aştı. İşlemin kupon oranı yüzde 5.75, nihai getiri oranı yüzde 5.85 oldu.
“Bu işlem VakıfBank’ın tek seferde gerçekleştirdiği en yüksek tutarlı tahvil ihraç işlemi oldu”2018 yılının ilk eurobond ihracını başarı ile gerçekleştirdiklerini ifade eden VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, “Orta vadeli tahvil ihraç programımız kapsamında 5 yıl vadeli 650 milyon dolar tutarında tahvil ihraç işlemi gerçekleştirdik. Bu işlemin bizim açımızdan en dikkat çekici tarafı, Bankamız tarihinde tek seferde ihraç edilen en yüksek tutarlı tahvil işlemi olmasıdır. 2012 yılından beri uluslararası sermaye piyasalarında değişik yatırımcı gruplarına hitaben, farklı yapılar ve para birimlerinde, uzun vadeli tahvil ihraçları gerçekleştirerek bu alanda Türk bankaları arasında öncü ve yenilikçi bir role sahip olduk. Gerçekleştirdiğimiz söz konusu ihraç, uluslararası tahvil yatırımcıları nezdinde VakıfBank isminin, bilinirliğinin ve algısının ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha teyit etti. İşleme gelen güçlü talep sayesinde ilk aşamada 500 milyon dolar olarak belirlediğimiz ihraç tutarını 650 milyon dolar seviyesine çıkarmaya karar verdik. İşlemin kupon oranı da başlangıç seviyesinin 25 baz puan altında yüzde 5.75 seviyesinde gerçekleşti” dedi.
“Türkiye’nin kredibilitesi yüksektir”
“Gerçekleştirdiğimiz uluslararası kaynak teminlerinde ülkemizin ekonomik gücü de şüphesiz önemli rol oynuyor” diyen Özcan, “ Her türlü spekülasyon ve iyi niyetli olmayan çabalara rağmen Türkiye’nin uluslararası piyasalardaki itibarının ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Bu tarz ihraçlarımıza gelen talep ve oluşan maliyet, ülkemizin kredibilitesinin çok yüksek olduğunu göstermesi açısından da önemlidir” şeklinde konuştu.
“Özellikle ABD’deki yatırımcılardan gelen güçlü ve kaliteli talep işlemin başarısında belirleyici oldu”
650 milyon dolar tutarındaki tahvil ihracına dünyanın dört bir yanından 150’nin üzerinde yatırımcının ilgi gösterdiğini belirten Özcan, “Özellikle ABD merkezli, uzun vadeli yatırım yapan portföy yöneticilerinden gelen güçlü ve kaliteli talep, işlemin başarısında önemli bir rol oynadı. 150’nin üzerinde yatırımcıdan gelen toplam tutarı 1,5 milyar doları aştı. Çeşitlendirdiğimiz kaynak yapısı, uzun vadeli ve uygun maliyetli uluslararası fonlama imkanları ile her zaman olduğu gibi reel ekonomimize destek olmaya devam edeceğiz” dedi.
Tahvil ihracına ilişkin yetkilendirilmiş olan yatırım bankaları şunlar oldu: Emirates NBD Capital, First Abu Dhabi Bank, Goldman Sachs International, SG CIB, Standard Chartered Bank, UniCredit.
BATIK KREDİ OLARAK DAĞIT. SENEYE GÖREV ZARARI YAZARSIN. YADA 400 MİLYARLIK BATIK KREDİYİ 1500 BİN TL YE SATARSIN.
BORCA BORÇ LA ÖDE BAKALIM. FAİZİ İLE TABİ.BORÇ SARMALI.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.