Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
VakıfBank, orta vadeli tahvil ihraç programı (GMTN) kapsamında 5 yıl vadeli 500 milyon dolar’lık yeni bir tahvil ihracı gerçekleştirdi. Böylelikle ülkemizin notunun kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s tarafından yatırım yapılabilir seviyenin altına çekildiği son bir aylık dönemde, VakıfBank’ın Sendikasyon Kredisi, Seküritizasyon işlemi ve tahvil ihracı ile gerçekleştirdiği işlem tutarı 2.225 milyar dolar seviyesine ulaşmış oldu.
“Bu işlem Bankamızın uluslararası yatırımcılar nezdindeki bilinirliğini, yüksek kredibilitesini, güçlü imajını bir kez daha teyit etmiştir”
Kırılganlığın ve belirsizliğin arttığı bir dönemde orta vadeli tahvil ihraç programının yarattığı esnekliği kullanıp çok kısa bir sürede piyasaya çıkarak başarılı bir işlem gerçekleştirdiklerini ifade eden VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, “Son bir haftalık süreçte ülkemizden yapılan eurobond ihraçlarındaki artışa ve piyasaların dikkatinin Arap ülkelerinin borçlanma işlemlerine kaymış olmasına rağmen, tahvil ihraç işlemimize çok kısa bir sürede yaklaşık 140 yatırımcıdan 2,5 kat civarında talep topladık. Dünyanın her
bölgesinden toplamış olduğumuz yüksek kaliteli yatırımcı talebi sayesinde ihracın fiyatlaması MS+435 seviyesinde, başlangıç gösterge fiyatından (MS+450) 15 baz puan aşağıda gerçekleşmiş olup, kupon oranı %5.5 ve nihai getiri oranı %5.614 olarak belirlenmiştir. Bu işlem, Bankamızın uluslararası yatırımcılar nezdindeki bilinirliğini, yüksek kredibilitesini ve güçlü imajını bir kez daha teyit etmiştir” dedi.
“Bu işlemler, kredi derecelendirme kuruluşlarına en güzel cevap niteliğindedir”
Ülkemizin notunun kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s tarafından yatırım yapılabilir seviyenin altına çekildiği son bir aylık dönemde VakıfBank, Sendikasyon Kredisi, Seküritizasyon işlemi ve dün gerçekleştirilen tahvil ihracı ile yapılan işlem tutarı 2.225 milyar dolar seviyesine ulaştı. Aydoğan, “Bu işlemler, ülkemizin notunu düşüren kredi derecelendirme kuruluşlarına verilebilecek en güzel cevap niteliğindedir. VakıfBank olarak kaynak yapımızı çeşitlendirmeye, farklı yatırımcı kitlelerine uygun yapılarla yurtdışından uzun vadeli ve uygun maliyetli fon temin etmeye ve bu sayede ülkemizin katma değeri yüksek projelerine destek olmaya devam edeceğiz. Yılbaşından bu yana, yurtdışından sağlamış olduğumuz kaynak tutarının 4.5 milyar dolar’a yaklaşması, bu durumu net bir şekilde ortaya koymaktadır” dedi.
500 milyon dolarlık tahvil ihraç işleminin düzenleyici bankaları ise Emirates NBD PJSC, Goldman Sachs International, ING Bank N.V., National Bank of Abu Dhabi PJSC, SMBC Nikko Capital Markets Limited,
Societe Generale ve Wells Fargo Securities oldu.
Doların freni tutmuyor zam yagmuru frtınaya dönüşmüş bizde hava basıyoruz.öncelike çarşı pazara çıkalım.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.