Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından idare ve temsil edilen Türkiye Vakıflar Bankası’nın yüzde 58.51 oranındaki hissesi, bedeli karşılığında Hazine Müsteşarlığı’na devredilecek. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından idare ve temsil edilen Banka hisselerinin Hazine Müsteşarlığı’na devredilmesine ilişkin hazırlanacak Kanun Taslağı, en kısa sürede TBMM’ye sevk edilecek.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın makamından yapılan açıklamada, Türkiye Vakıflar Bankası hisselerinin yüzde 25.2’sinin halka arzının 2005 yılında gerçekleştirildiği belirtilerek, bankanın mevcut hisse yapısında mazbut ve mülhak vakıfların 58.51 payla ana sermayedar durumunda olduğu, söz konusu vakıflara ait olan Banka hisselerinin Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından idare ve temsil edildiği vurgulandı. Açıklamada, Türk bankacılık sektörünün kaydetmiş olduğu önemli gelişmeye paralel olarak Vakıfbank da son 10 yılda çok önemli gelişmeler yaşandığına dikkat çekilerek, “Bu dönem içerisinde, Banka bilançosu yaklaşık 8 kat, nakdi kredileri 21 kat, öz kaynakları ise 13 kat büyümüştür. Ulaşılan bu büyüklükler ve Bankanın belirlediği stratejik hedefler mevcut hisse yapısında bir değişiklik yapılması gereğini ortaya çıkarmıştır” denildi.
KANUN TASLAĞI EN KISA SÜREDE TBMM'YE SEVK EDİLECEK
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) son yıllarda uygulamaya koyduğu, bankaların sermaye yapılarını güçlü tutma ve bu hedefle paralel olarak temettünün bankaların bünyelerinde bırakılması politikası, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Vakıfbank’tan elde etmekte olduğu temettü gelirlerini ve dolayısıyla vakfiyelerde yazılı olan hayri, sosyal, kültürel, ekonomik şart ve hizmetleri yerine getirme faaliyetlerini sınırlandırdığının bildirildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Bu mülahazalar çerçevesinde, mazbut ve mülhak vakıflara ait olup, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün temsil ve idare ettiği Banka hisselerinin bedeli karşılığında Hazine Müsteşarlığı’na devri öngörülmektedir. Hazine Müsteşarlığı, bu hisseler karşılığında bedel olarak bir menkul kıymet fonu oluşturacak ve bu fonu Vakıflar Genel Müdürlüğü idare ve temsil edecektir. Yapılacak bu değişiklikle, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün asli faaliyetlerini daha etkin yerine getirebilmesi için belirli ve sürekli bir gelir kaynağına sahip olması sağlanacaktır. Bu çerçevede, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından idare ve temsil edilen Banka hisselerinin Hazine Müsteşarlığı’na devredilmesine ilişkin hazırlanacak Kanun Taslağının, en kısa sürede TBMM’ye sevk edilmesi öngörülmektedir.
Hisse halk bankası ve ziraat bankası gibi olacak emekli sandığı ve vakıflar genel mudurlugundeki mallar da Hazine'ye devredilip daha sonra zorda kalındı mı bir Arap a yada İsrailli veya avrupalıya peskes çekilecek olay bu sırada orası var.
HİSSEYE OLUMLUMU YANSIRMI,Kİ YADA TERSİMİ
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.