Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
VakıfBank’ın 67. Olağan Genel Kurulu, bankanın Ümraniye’de bulunan Genel Müdürlük binasında gerçekleştirildi. Genel Kurul toplantısı sonrasında oluşan Yönetim Kurulu’nda, 30 yıldır VakıfBank bünyesinde bilgi teknolojilerinden pazarlamaya, şube ve saha birimlerine kadar farklı alanlarda görev aldıktan sonra Haziran 2019’da bankanın genel müdürü olarak seçilen Abdi Serdar Üstünsalih’in yeni dönemde de görevine devam etmesi kararlaştırıldı.
VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, genel kurulda yaptığı konuşmada, “30 yıldır bu ailenin bir üyesi olarak genel müdürlük görevini üstlenmemin ardından bize emanet edilen mirası korumak ve çoğaltmak için tüm gücümüzle çalıştık. Bu sayede, çalışma arkadaşlarımızla birlikte bankamızı gurur verici bir noktaya taşıdık. 2020 yılında yaşanan tüm zorluklara rağmen, seferberlik ruhuyla çalışarak Türkiye’nin en büyük 2. bankası olduk. Salgının etkisini gösterdiği ilk günden itibaren üretimi, ihracatı ve istihdamı destekleyen kredi paketlerimizle milli ekonomiye destek olmaya devam ettik. Devletimizin politikalarına mutlak bir uyumla, milli ekonomiyi salgından koruma mücadelesinde ön saflarda yer aldık. Tüm bunları gerçekleştirirken modern bankacılık anlayışımızdan asla taviz vermedik. SKY, VBanko Çek gibi sektörde ilk ve öncü ürün ve hizmeti bireysel ve ticari müşterilerimize sunarak tüm paydaşlarımızın ‘daima yanında’ olduk” dedi.
Tüm bilanço kalemlerinde önemli büyümeler elde edildi
Genel Müdür Abdi Serdar Üstünsalih’in görev başladığı Haziran 2019’dan Aralık 2020’ye kadar bankanın kaydettiği bazı büyüme rakamları şöyle:
Varlık büyüklüğüne göre 6. sırada olan VakıfBank 2020 yıl sonu itibarıyla 2. sıraya yükseldi.
Bu süreçte bankanın varlıkları yüzde 84 artışla 700 milyar TL seviyesine yaklaştı.
Nakdi krediler, aynı dönemde yaklaşık yüzde 69’luk artışla 422 milyar TL’yi aştı.
Katma değeri yüksek sektörleri destekleyen kredi politikası sayesinde ticari krediler yüzde 62’nin üzerinde artarak 315 milyar TL’ye yükseldi.
Bireysel krediler yüzde 94 artışla 107 milyar liraya ulaştı.
Gayri nakdi krediler de dikkate alındığında reel ekonomiye 523 milyar TL’yi aşkın destek sunuldu.
Aktif kalitesine verilen önem sayesinde 2020 yıl sonunda takibe dönüşüm oranı yüzde 3,97 ile sektör ortalamasının altında gerçekleşti.
Mevduatta, sektör ortalamasının üzerinde, yüzde 93 oranında artış sağlanarak 414 milyar TL seviyesi yakalandı.
Uluslararası sermaye piyasalarındaki öncü konumunu sürdüren VakıfBank, Haziran 2019’dan 2020 sonuna kadar uluslararası piyasalardan toplamda 7 milyar dolar tutarında kaynağı ülke ekonomisine kazandırdı.
2020 yılı sonunda bankanın kârı yüzde 79 oranında artarak 5 milyar TL’nin üzerine çıktı.
Dijitalleşmede VakıfBank’ı liderliğe taşıdı
Yine bu dönemde VakıfBank, çağdaş bankacılığın en önemli alanlarından biri olan dijital bankacılıkta da çok hızlı mesafe kat etti.
Pandeminin en yoğun hissedildiği zamanlarda müşterilerinin her ihtiyacına dijital kanallar aracılığıyla çözümler sunan VakıfBank, son 1,5 yılda dijital müşteri sayısını yaklaşık 2 kat artırarak 9,1 milyona taşıdı. Böylece dijital kanallardan yapılan işlemlerin toplam işlemler içindeki payı yüzde 95’i aştı. Toplam müşteri sayısında da 20 milyon barajı aşıldı.
VakıfBank Yönetim Kurulu (alfabetik sırayla)
Abdi Serdar Üstünsalih, Abdülkadir Aksu, Dr. Adnan Ertem, Dr. Cemil Ragıp Ertem, Dilek Yüksel, Mustafa Saydam, Sadık Yakut, Serdar Tunçbilek, Şahin Uğur.
Ziraat Bankası'nın yeni genel müdürü belli oldu!
Vakifbanki üst sıralara güreşçi işbaşı yaptıktan sonra taşındı güreşçinin çok büyük emeği var ,,,
Yönetim kuruluna bu sefer pehlivan koymamışlar.
Vakıfbankı tarihinde 2. banka yapan sayın genel müdürüme görevinde başarılar dilerim yönetim kurulu başkanlığına gelen Sn. Mustafa saydama da başarılar dilerim.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.