BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkVakıfBank'dan otomatik çek okuma teknolojisi----

VakıfBank'dan otomatik çek okuma teknolojisi

VakıfBank'dan otomatik çek okuma teknolojisi
29 Kasım 2019 - 11:25 www.finansgundem.com

VakıfBank, çek işlemlerinde yapay zekâ temelli otomatik çek okuma teknolojisini kullanmaya başladı

Piyasa ihtiyaç ve dinamiklerine uygun yenilikçi çözümler  geliştiren VakıfBank, çek işlemlerinde yapay zekâ temelli otomatik çek  okuma teknolojisini kullanmaya başladı. Çek operasyonlarında tam  otomasyonla verimlilik sağlamayı amaçlayan ve sektörde bir ilk olan bu  uygulama ile çek işlemleri daha hızlı sonlandırılıyor.

Tüm paydaşlarının ve reel ekonominin yanındaki güç VakıfBank,  yüzde yüz yerli teknolojileri kullanarak çağa uygun ürünler  geliştirmeye devam ediyor. Bankanın dijital dönüşüm anlayışı  çerçevesinde hayata geçirilen Çek Okuma Otomasyon uygulaması ile  çekler, yapay zekâ temelli akıllı karakter tanıma işleminden  geçiriliyor ve çek üzerinde yer alan bilgiler otomatik olarak sisteme  aktarılıyor. Standart uygulamada manuel olarak okunup işleme alınan  çeklerin operasyon süreci böylece daha verimli ve daha hızlı hale  geliyor. Daha önceden çekleri sisteme girmek ve doğrulamak görevini  yerine getiren çalışanlar, katma değeri yüksek diğer işlerde  görevlendirilerek Banka içi süreçler daha verimli hale geliyor. Çekle  işlem yapan VakıfBank müşterilerinin işlemlerinin hızlanması ile  ticaret hayatına da önemli bir destek sağlanıyor.

“Süreç verimliliği ve müşteri memnuniyeti sağlıyoruz”

VakıfBank olarak yakın dönemde VBanko Çek ile ticaret dünyasına  yeni bir yön verdiklerini, çekin dolaşım hızıyla teminat mektubunun  güvencesini bir araya getirdiklerini hatırlatan VakıfBank Bilgi Teknolojileri ve Operasyonel İşlemlerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Metin Recep Zafer, Çek Okuma Otomasyonu hakkında şunları söyledi:

“Dijital dönüşüm anlayışımız çerçevesinde yeniçağı çok iyi  anlıyoruz. Kendi süreçlerimizi daha verimli hale getirip müşteri  memnuniyeti sağlayacak yeni teknolojileri hızla bünyemize katmak  konusunda çok istekliyiz. Bankamızdaki dijital dönüşüm süreci, sektöre  öncülük edecek şekilde devam ediyor. Özellikle yüzde yüz yerli  teknolojileri kullanma konusunda ayrı bir hassasiyet taşıyoruz. Ülkemizde üretilen yapay zekâ temelli uygulamaların ne denli başarılı  sonuçlar verdiğini yaşayarak görüyor ve gösteriyoruz.

Son olarak  uygulamaya aldığımız Çek Okuma Otomasyonu ile bankacılık ve ticaret  dünyasına verimlilik sağlayan bir yenilik kazandırmaktan memnuniyet  duyuyoruz” dedi. Çeklerin üzerindeki el yazılarının okunmasının operasyonel  hatalara yol açtığı ve çeklerin sisteme girişini yavaşlattığını  belirten Zafer, “Yeni uygulamamızla çeklerde kusursuz okumayı  hedefleyerek maddi hataların önüne geçerken çeklerdeki operasyonel  süreci de önemli ölçüde kısaltıyoruz. Uygulamanın hayata geçmesiyle  birlikte, girişi yapılmak üzere operasyon merkezimize gönderilen  çeklerin yüzde 80’i bu sistem sayesinde hatasız bir şekilde okunarak Banka sistemine aktarıldı. Böylelikle operasyon sürecini daha hızlı ve  verimli bir hale getirdik  insan kaynakları yönetiminde de önemli  ölçüde verimlilik sağladık. Her türlü imaj dosyasından okuma ve  doğrulama yapabilen bu sistemle çeklerin doğrulanması ve tahsilatı  konusunda müşterilerimize daha hızlı cevap vermeye başladık. Sektörde  bu uygulamayı geliştiren ve kullanan ilk banka olarak dijital dönüşüm  çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yüzde yüz yerli yazılımla maddi hatalar en aza iniyor

Çek üzerinde bulunan manyetik mürekkep doğrulama kodu (MIRC) ve  kare (QR) kod içerisinde yer alan belirli bilgilerin yanı sıra el  yazılarını da doğru okuyarak verimli ve hızlı bir sonuç veren yeni  sistemi kullanıma alan ilk banka VakıfBank oldu. Yapay zekâ temelli  bir yazılım olan Çek Okuma Otomasyon uygulaması, çeklerin üzerindeki  el yazısı kısmının okunmasında yaşanan maddi hataları en aza  indiriyor. Çeklerde bulunan sekiz ayrı bölümdeki yazıyı doğru şekilde  okuyan uygulama, Türkçe dilinde en doğru sonucu veren uygulama olarak  da dikkat çekiyor. Diğer uygulamalara göre yüzde yüz yerli bir yazılım  olmasıyla da öne çıkan yeni uygulama ile çeklerdeki operasyonel süreç,  büyük oranda otomasyona dönüştürülüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)