Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İmzalanan protokolle VakıfBank şubelerinde müşterilerin vekâletname ile yapacakları işlemler, daha kısa sürede tamamlanacak. Noterlerin de iş yükü azalacak. VakıfBank ve Türkiye Noterler Birliği arasında “Türkiye Noterler Birliği Bilişim Sistemi Verilerinin Paylaşımına” yönelik protokol, 3 Aralık 2019 tarihinde Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin ve VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih’in katılımı ile düzenlenen törende imzalandı. Protokol sayesinde Türkiye Noterler Birliği Bilişim Sistemi’nde bulunan vekâletname-azilname verileri, ilk defa bir banka tarafından sorgulanabilecek. Noterliklerde ve yurt dışı konsolosluklarda vekâletnameyle yapılan bankacılık işlemlerinde vekaletnamelerin varlığı, doğruluğu ve geçerliliği, sistemden online olarak kontrol edilebilecek.
Ürün ve hizmetlerimizde teknoloji merkezde
VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, törende yaptığı konuşmada “Yenilikçi yaklaşımıyla sektöründe öncü olan Bankamız ile Noterler Birliğimizin gerçekleştirdiği tam verimli entegrasyonla bir ilke daha imza atmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Bu işbirliği sayesinde, vekâletnameyle yapılan bankacılık işlemlerinde yüzde 100 otomasyon sağlanacak. Noterlerimizin, Bankamızın ve müşterilerimizin hayatı kolaylaşacak. Çağdaş bankacılık misyonumuz gereğince, tüm uygulamalarımızda, ürün ve hizmetlerimizde teknolojiden her daim faydalanıyoruz. Dijitalleşmeyi takip etmekle kalmıyor, katkı sunuyoruz. Dijital dönüşümün ön planda olduğu bugünlerde, Bankamızda tüm süreçlerimizde dijitalleşmeyi sağlıyoruz. Bankamız ile Noterler Birliğimizin işbirliği sonucu çalışmaları başlatılan tam verimli entegrasyon süreci de bu yaklaşımımızın bir parçasıdır” dedi. Sahte vekâletname ile işlem yapma riski ortadan kalkacak Üstünsalih, “Türkiye Noterler Birliği ile gerçekleştirdiğimiz entegrasyon sayesinde vekâletname ve azilname sorguları online olarak gerçekleştirilebilecek. Vekâletnameyle işlem yapılması esnasında sistem, otomatik olarak Noterlik Paylaşım Sistemi’ne yönlenecek ve vekâletname ile ilgili detaylı bilgilere ulaşılabilecek. Müşterinin vekâletname teyidi hızlı ve güvenli bir şekilde yapılacağı için şubedeki işlem süresi kısalacak, sağlanan verimlilikle birlikte müşteri memnuniyeti de artacak. Bankamız müşterileri adına sahte vekâletname ile işlem yapma riski ortadan kalkacak, noterler tarafından Bankamız şubelerine telefonla destek verme süreci bitecek, süreç yalın ve daha güvenilir bir hal alacak” diye konuştu.
Benzer işbirliklerine devam edeceğiz
VakıfBank’ın dijitali merkeze alan yaklaşımıyla sektöre yön verdiğine dikkat çeken Üstünsalih, “Bu işbirliğimiz de dijitalleşme yaklaşımımızın bir parçası. Bundan sonra da hizmet kalitemizi, verimliliği ve müşteri memnuniyetini artıracak benzer işbirliklerinde güçlü bir şekilde var olmaya devam edeceğiz. Ürün ve hizmetlerimizle toplumun her kesiminin yanındaki güç olmaya, müşterilerimize en yeni dijital çözümleri sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Paydaşlarımızla birlikte özveriyle çalışıyoruz
Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin, “Adalet Bakanlığımız ile uzun zamandır yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde, noterliklerimizde ve yurt dışı konsolosluklarımızda yapılan vekâletnamelerin varlığının, doğruluğunun ve geçerliliğinin kurum ve kuruluşlar tarafından sorgulanmasına ve azil olup olmadığı bilgisine erişmelerine imkân sağladık.Bakanlığımızın da onay verdiği bu protokol ile ilk olarak VakıfBank’la yapacağımız entegrasyonla bu hizmeti sağlamış olacağız” dedi. Cin, “Böylece VakıfBank ilgilileri, bankaya gelen bir müşterinin elindeki vekâletnamenin işlem yapma engelinin olup olmadığını tespit edebilecek. Sonuç olarak banka tarafında da işlem güvenliği tesis edilerek sahteciliklerin önüne geçilmesi sağlanmış olacak” şeklinde konuştu.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.