BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisVakıfbank stres testinden geçmiş----

Vakıfbank stres testinden geçmiş

Vakıfbank stres testinden geçmiş
27 Ağustos 2009 - 20:40 www.finansgundem.com

Ekonomist Dergisi'nin haberine göre önceki hafta 736 milyon dolarlık sendikasyon kredisi alan Vakıfbank'ın genel müdür yardımcısı Tanju Yüksel bu süreci “Resmen stres testinden geçtik” diyerek ifade ediyor.

“Resmen stres testinden geçtik” Vakıfbank geçen hafta 736 milyon dolarlık sendikasyon kredisine imza attı. Banka sendikasyonunun tamamını yenilemeyi başardı. Vakıfbank’ın uluslararası ilişkiler ve yatırımcı ilişkilerinden sorumlu genel müdür yardımcısı Tanju Yüksel ile arkadaşım Behiye Selin Taner konuştu. Yüksel’in ifadesine göre, önümüzdeki dönemde maliyetlerde düşüş olmasa da sendikasyonların yenilenme oranı yüzde 100’e yakın olacak. West LB AG’nin sendikasyonlardan sorumlu yöneticisi David Pepper, Türkiye’ye yönelik olarak uluslararası bankaların pozitif bir yaklaşımda olduğunu söyledi. Pepper, “Örneğin Türkiye’ye benzer bir ülke olan Güney Afrika’yı ele alalım. Kriz döneminde bankacılık sistemi ayakta kalan, krizden fazla etkilenmeyen ve ülke derecesi Türkiye’nin 5-6 derece üstünde olan Güney Afrika bankaları sendikasyona çıktıklarında yüzde 2.5-3 gibi daha yüksek maliyetlerle karşılaşıyor” dedi. Tanju Yüksel de maliyetler çok düşük olmasına rağmen katılımcıların kredi riskini de çok ön planda tuttuklarını söyledi. Yüksel, “Resmen stres testinden geçtik” dedi. Bu arada seküritizasyon piyasaları uzun vadeli yatırımcı olmaması nedeniyle halen kapalı. Yüksel, dünya piyasalarının toparlanması ve Türkiye’ye etkileri dikkate alındığında “Ancak gelecek yılın ikinci yarısında hareket olur” diyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)