Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
2012 yılının ilk yarısında net karını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,5 artırarak 704 milyon TL’ye çıkaran VakıfBank, bu sonuçla tarihinin en iyi “ilk yarı”sını yakalamayı başardı.
VakıfBank, 2012’nin ilk yarıyılında, toplam aktiflerini yüzde 12 artışla 96,7 milyar TL’ye, nakdi kredilerini ise yüzde 17,6 artışla 62,1 milyar TL’ye yükseltti.
Haziran 2012 sonu itibariyle nakdi ve gayrinakdi kredilerle ekonomiye aktardığı kaynakların tutarını 78,9 milyon TL’ye yükselten VakıfBank, 30 Haziran 2012 tarihli konsolide olmayan finansal sonuçlarını açıkladı. 2012 yılının ilk yarısında net ücret ve komisyon gelirleri ile ilgili muhasebesel değişikliğe rağmen VakıfBank, geçen yılın aynı dönemine göre net karını %8,5 oranında artırarak 704 milyon TL’ye ulaştı. Banka, nakdi kredilerini geçen yılın aynı dönemine göre %17,6 artışla 62,1 milyar TL'ye, mevduatını %19,5’lik artışla 63,6 milyar TL’ye yükseltti.
VakıfBank Genel Müdürü Süleyman Kalkan: “2012’yi ‘KOBİ Yılı’ ilan ettik”
2012 yılı ilk yarı konsolide olmayan finansal sonuçlarını değerlendiren VakıfBank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, 2012 yılını ‘KOBİ Yılı’ olarak ilan ettiklerini ve bu doğrultuda KOBİ kredilerinde 2012 yılının ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre %100 oranında artış gösterdiklerini ifade etti. Kalkan, “KOBİ bankacılığında lider bankalardan biri haline geldik. 10 milyar TL’nin üzerine çıkan güçlü öz kaynağımız sayesinde reel sektöre yönelik desteğimiz önümüzdeki dönemde artarak devam edecek” dedi. Süleyman Kalkan, KOBİ bankacılığında rekabet gücünü artırmak için 1400 KOBİ yöneticisi yetiştirdiklerini de ifade ederken, VakıfBank’ın uzun vadeli stratejik hedefleri arasında KOBİ bankacılığının ilk sıralarda yer aldığını vurguladı.
Kaynak çeşitliliğinde artış
Genel Müdür Süleyman Kalkan sözlerine şöyle devam etti: “2012 yılının ikinci çeyreğinde mevduat dışı kaynaklarımızda ciddi artış oldu. Nisan ayında gerçekleştirdiğimiz 920 milyon dolar tutarındaki sendikasyon kredisi, 500 milyon dolar tutarındaki eurobond ihracı ve haziran ayında gerçekleştirdiğimiz 1 milyar TL’nin üzerinde Türk Lirası banka bonosu ve tahvil ihracımız sayesinde mevduat dışı kaynaklarımızda yılın ikinci çeyreğinde yaklaşık 3,6 milyar TL civarında bir artış yaşandı. Toplam mevduatımızın %6’sını oluşturan söz konusu orta ve uzun vadeli bu kaynaklar sayesinde, Türk bankacılığının yapısal sorunu olan vade uyumsuzluğunu azaltma konusunda önemli gelişme kaydettik. Önümüzdeki dönemde pasifin vadesini uzatmak için çalışmalarımız devam edecek.”
Şube açılışları ve istihdam artışı devam ediyor
2009 yılsonunda 545 olan şube sayısını 2012 yılının ilk yarısında 690'a taşıdıklarını ifade eden Kalkan, “Son bir ayda açılan şubelerle şimdiden 739 şubeye ulaştık. Sadece ağustos ayında 47 yeni şube açmış olacağız. Bu bir rekor… Yılsonunda ise 750 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz. Personel sayımızı yılın ilk yarısında bin 121 kişilik artışla 13 bin 343’e yükselttik. 2015 yılı sonu hedefimiz 1.000 şube ve 15 bin çalışana ulaşmak” dedi.
Süleyman Kalkan, 58 yıllık VakıfBank tarihinin en iyi ilk yarıyıl sonucunu yakalamış olmaktan övünç duyduklarını ifade ederken, bu başarıda pay sahibi olan tüm banka çalışanlarına da teşekkür etti.
VakıfBank’ın konsolide olmayan 30 Haziran 2012 bilançosunun önemli finansal göstergeleri:
Vergi Öncesi Kar 895,2 milyon TL
Net Kar 704,2 milyon TL
Toplam Mevduat 63.609,9 milyon TL
Toplam Aktifler 96.703,8 milyon TL
Nakdi Krediler 62.068,3 milyon TL
Gayri Nakdi Krediler 16.835,7 milyon TL
Özkaynaklar 10.212,1 milyon TL
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.