Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
VakıfBank, 2016 yılının ilk çeyreğinde 516.7 milyon TL net kar elde etti. İstikrarlı büyümesini sürdüren VakıfBank’ın aktif büyüklüğü yıllık yüzde 13 artışla 190 milyar TL’ye ulaşırken, nakdi kredileri yıllık yüzde 11 artışla 125 milyar TL’yi, toplam mevduatı ise yıllık yüzde 16 büyüme ile 115 milyar TL’yi aştı.
2016 yılı ilk çeyrek konsolide olmayan finansal sonuçlarını değerlendiren VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, “Yılın ilk çeyreği özellikle küresel finansal piyasalardaki hareketliliğin yüksek olduğu bir dönem olmasına rağmen, karlılıktan ödün vermeden büyümeye ve ülke ekonomisine destek olmaya devam ettik. VakıfBank’ın yılın ilk çeyreği itibarıyla Türkiye ekonomisine sağladığı nakdi ve gayri nakdi kredi toplamı 158 milyar TL’ye ulaştı” dedi.
KOBİ Kredileri ile reel ekonomiye kesintisiz destek
2016 yılının ilk çeyreğinde özellikle KOBİ kredilerinde büyüyerek reel ekonomiye destek olmaya devam ettiklerini ifade eden Aydoğan, “Bugün tüm Türkiye’yi kapsayan 921 şubemiz ve 15 binden fazla çalışanımız ile müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarına yönelik en doğru çözümler üretmeye ve onların yanında olmaya devam ediyoruz. Bu anlayış doğrultusunda, reel ekonominin temel taşı konumunda bulunan KOBİ’lere kullandırdığımız kredileri KOBİ segmentindeki kredilerin toplam kredilerimiz içerisindeki oranı yüzde 28’e ulaştı” dedi.
Mevduatta güçlü büyüme
2014 ve 2015 yıllarında olduğu gibi, 2016 yılının ilk çeyreğinde de mevduat tarafında istikrarlı bir şekilde pazar payı kazanımına devam ettiklerini vurgulayan Genel Müdür Aydoğan, “Toplam mevduatımız yıllık bazda yüzde 16 oranında artarak 115 milyar TL seviyesini aştı. Daha da önemlisi, bireysel mevduatımız, yüzde 23 artarak sektör ortalamasının üzerinde büyüme ile 48 milyar TL seviyesine ulaştı. Tabana yaygın ve sadakati yüksek mevduat portföyümüzdeki güçlü büyüme, kredilerdeki büyüme hedeflerimize ulaşmak açısından bize güven veriyor” dedi.
Türkiye’nin euro cinsi ilk İpotek Teminatlı Menkul Kıymet İhracı
Genel Müdür Halil Aydoğan sözlerine şöyle devam etti: “Nisan ayında temin ettiğimiz 367 gün vadeli 920 milyon dolarlık yeni sendikasyon kredisine ek olarak, yine bir ilke daha imza atarak Türkiye’nin euro cinsi ilk İpotek Teminatlı Menkul Kıymet (Covered Bond) İhraç işlemini gerçekleştirdik. 5 yıl vadeli ve 500 milyon euro tutarındaki işlem, yüzde 2,375 kupon oranı ile ülkemizin en düşük kupon ödemeli ve en yüksek ratingli tahvil ihracı olma özelliğini taşıyor. Söz konusu ihraç ile Türk bankacılık sektörüne uzun vadeli ve uygun maliyetli yeni bir fonlama alanı yaratmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Uzun vadeli yeni fonlama kaynakları yaratarak bu fonları reel ekonomimizin hizmetine sunmaya devam edeceğiz.”
VakıfBank’ın konsolide olmayan 31 Mart 2016 bilançosunun önemli finansal göstergeleri
Vergi Öncesi Kar 639,6 milyon TL
Net Kar 516,7 milyon TL
Toplam Aktifler 189.829,0 milyon TL
Toplam Nakdi - Gayri Nakdi Krediler 157.545,5 milyon TL
Nakdi Krediler 124.842,5 milyon TL
Gayri Nakdi Krediler 32.703,0 milyon TL
Toplam Mevduat 115.505,6 milyon TL
Özkaynaklar 17.370,7 milyon TL
Alınan Krediler 18.504,2 milyon TL
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.