Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
2012 yılında bankacılık sektörünün gerçekleştirdiği toplam istihdamın %58’ine imza atarak bu alanda başı çeken VakıfBank, Ağustos ayında 43 şube birden açarak bir rekora daha imza attı.
“Halden anlayan banka” konsepti çerçevesinde, daha fazla müşteriye yakın olma hedefiyle hareket eden VakıfBank,2010 yılıyla birlikte şubeleşmeye hız verdi. Bu dönemde 195 şube açıldı ve 31 Temmuz 2012 itibariyle 695 olan şube sayısı, 31 Ağustos 2012’de 738’e yükseldi.
Hedef 2015’te 1000 şube
5 yıllık stratejik planları doğrultusunda her yıl 100 şube açarak 2015 yılı sonunda 1.000 şubeye ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen VakıfBank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, “Perakende bankacılığa önem veriyoruz. Bunun için de şube sayımızın optimum seviyeye çıkarılması gerekiyordu ve bu yönde bir büyüme kararı aldık. 2010 yılından bu yana neredeyse orta ölçekte bir bankanın toplam şube sayısı kadar yeni şube açarken sadece geride bıraktığımız ağustos ayında 43 açılışa imza attık. Üstelik 43 şubenin 41’ini ağustos ayının ilk 3 gününde açtık. Bu Türk bankacılık tarihinde bir rekordur. Yılsonuna kadar şube sayımızı artırmaya devam edeceğiz” dedi.
Sektörün toplam istihdamının yüzde 58’i VakıfBank’tan
VakıfBank, aynı zamanda sektörün de istihdam lideri oldu. “Şubeleşmeyle birlikte doğan personel ihtiyacımızı karşılamak için beşeri sermayemize de yatırım yapıyoruz” diyen Kalkan, “Özellikle şubelerde satışa yönelik personel sayımızı artırıyoruz. 2012 yılında 1.000 yeni personel alacağımızı ilan etmiştik. Ancak yılın ilk 6 ayında bu sayının da üzerinde bir alım gerçekleştirdik ve bugün itibariyle 13.272 çalışan sayısına ulaştık. Sektörde işten çıkarmaların dahi yaşandığı bir dönemde toplam istihdamın %58’ini oluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Personelimizin yaş ortalaması da bu politikamıza bağlı olarak düştü. Artık daha genç bir kadroyla çalışıyoruz. Oluşturduğumuz bu dinamik yapının meyvelerini de kısa sürede vereceğini düşünüyoruz” dedi.
Şubeleşme ve istihdam politikası devam edecek
KOBİ ve bireysel segmentlerine aktarılan finansal kaynakların neticesinde özellikle KOBİ’lere olan desteklerinin artarak devam edeceğinin altını çizen Kalkan, “Reel sektörün ihtiyaçları doğrultusunda oluşturduğumuz ürünlere yoğun bir talep var. Altı aylık bilançomuza baktığımızda KOBİ’lere kullandırdığımız kredi miktarının %110 arttığını görüyoruz. Yine aktif kalitemizdeki hızlı yükseliş de bizi ayrıca memnun ediyor. Tüm bu olumlu gelişmelerin temel sebeplerinden birinin de şube ve personel sayımızdaki artış olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde de bu politikamızı devam ettirip ülke ekonomisine katma değer yaratmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.