Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Vakıf Katılım, 2016 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Banka, 2016 yılı sonu itibarıyla toplam 19 milyon TL net kâra ulaşırken; aynı dönemde 3 milyar TL nakdi, 1.4 milyar TL gayrı nakdi olmak üzere ekonomiye toplam 4,4 milyar TL’lik önemli bir destek sağladı.
Banka'dan yapılan açıklamada, 2016 yıl sonunda 30 şubeye ulaşma dahil tüm kalemlerde hedefin tutturulduğunu belirtildi.
'Ekonomimize 4.4 milyar TL finansman kaynağı sağladık'
Rakamlar sonrası açıklama yapan Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, katılım bankacılığının Türkiye’de kamu yatırımları ile birlikte yeni bir boyut kazandığını belirterek şöyle konuştu:
“Kurulduğumuz 2016 yılında ülkemiz maalesef zorlu dönemlerden geçti. Bu zorlu dönemde dâhi katılım bankacılığının ülkemizde gelişmesi için desteğini esirgemeyen devletimiz ile faizsiz bankacılığa büyük bir teveccüh gösteren milletimizin bizden beklentilerini karşılamak amacıyla çalışmalarımızı ve operasyonel faaliyetlerimizi hiçbir aksamaya uğratmadan azimle sürdürdük. Bugün sektörün en genç oyuncusu olarak henüz birinci yılımızı doldurmadan önemli başarılara imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Yüzyıllara dayanan vakıf kültürü, kurucumuz Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün geçmiş bankacılık, katılım bankacılığı tecrübeleri ve kamu desteği doğrultusunda 2016 yılında hızlı bir büyüme süreci geçirdik. 2016 yılı sonunda net kârımız 19 milyon TL’yi buldu. Milli ekonomimize destek vermek amacıyla öz kaynaklarımızı da devreye sokarak topladığımızdan fazla fonu reel sektöre destek olarak sunduk ve bu kalemde 4.4 milyar TL’lik bir büyüklüğe ulaştık. Ekonomimize ve sektörümüzün gelişmesine verdiğimiz desteği bu yıl da istikrarlı bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.
Vakıf Katılım olarak vizyonumuzu katılım bankacılığında referans kurum olmak şeklinde belirledik. Bu vizyon kapsamında öncelikli amacımız sektörü büyütmek; hem yurt içi hem de yurt dışında daha fazla fonu sisteme dahil etmek ve daha fazla kişiye ulaşmak. Biz de sektörle birlikte büyüme hedefimiz kapsamında katılım bankacılığında pazar payımızın 2018 yılında yüzde 10’lar seviyesine çıkmasını ve 2023’te sektör liderliğini bize getirecek seviyeye ulaşmasını bekliyoruz.”
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.