<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUzmanlardan 'Doğu Anadolu Fay Zonu' açıklaması: Döngü tamamlandı!----

Uzmanlardan 'Doğu Anadolu Fay Zonu' açıklaması: Döngü tamamlandı!

Uzmanlardan 'Doğu Anadolu Fay Zonu' açıklaması: Döngü tamamlandı!
18 Ekim 2024 - 11:44 www.finansingundemi.com

Doç. Dr. Ökmen Sümer, Malatya'da yaşanan 5.9 büyüklüğündeki depremle ilgili kritik açıklamalarda bulundu.


Malatya'da iki gün önce meydana gelen 5.9'luk deprem, bölgede panik yarattı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin izleri hâlâ tazeyken, son deprem "daha büyük depremleri tetikleyebilir mi?" sorusunu gündeme taşıdı. Ancak Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ökmen Sümer’in yaptığı açıklamalar, bu endişeleri bir nebze rahatlattı.

"FAY SİSTEMİ DÖNGÜSÜNÜ TAMAMLADI"

Sümer, Malatya'nın Kale ilçesi merkezli depremin, Doğu Anadolu Fay Zonu'nun 380 kilometrelik bölümündeki segmentlerin tamamını kırarak döngüsünü tamamladığını belirtti. Sümer, "24 Ocak 2020'de Elazığ Sivrice'deki depremle başlayan süreç, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremleri ve bu son depremle tamamlandı" dedi. Bu segmentlerde yeniden deprem olması için yüzlerce yıl geçmesi gerektiğini de ekledi.

"ÖNCÜ DEPREMLE GELDİ"

Sümer, Malatya'daki son depremin, 6 Şubat depremlerine benzer şekilde bir öncü depremle geldiğini vurguladı. 15 Ekim'deki ana şoktan önce, bölgede 4,4 büyüklüğünde bir öncü deprem yaşandığını belirtti.

"DEPREM DÖNGÜSÜ 400-500 YIL SÜRECEK"

Doç. Dr. Sümer, "Bu fay segmentinde tekrar bir deprem olması için 400-500 yıl gibi bir süre geçmesi gerekecek. Ancak bu süre zarfında daha küçük artçı depremler yaşanabilir" diyerek, bölgedeki depremlerin şu an için büyük bir risk taşımadığını ifade etti.

Bu açıklamalar, Doğu Anadolu Fay Zonu üzerindeki hareketliliğin şimdilik sona erdiğini ve büyük bir deprem beklenmediğini ortaya koyuyor. Ancak uzmanlar, bölgedeki küçük çaplı depremler konusunda tedbiri elden bırakmıyor.

Malatya depremi: Bilinmeyen fay hattı endişesi!Malatya depremi: Bilinmeyen fay hattı endişesi!

 

Sivas yine sallandı: 4.7 büyüklüğünde deprem Sivas yine sallandı: 4.7 büyüklüğünde deprem

 

Türkiye deprem risk haritası güncellendi: İşte yüksek riskli bölgeler...Türkiye deprem risk haritası güncellendi: İşte yüksek riskli bölgeler...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)