Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Almanya’daki Max Planck Enstitüsü, Ortadoğu’yu bekleyen tehlikeyi açıkladı.
Buna göre, artan küresel sıcaklıklar nedeniyle Ortadoğu’daki birçok şehir 22’inci yüzyılı göremeden ‘yaşanamaz hale’ gelebilir.
Max Planck Enstitüsü’nde Ortadoğu ve Akdeniz iklimi konusunda uzman olan Jos Lelieveld, Orta Doğu’nun iklim değişikliğinden “güçlü bir şekilde etkilendiğini” ifade etti.
Lelieveld, “Ortadoğu’daki birçok şehirde sıcaklıklar 50 santigrat derecenin üzerinde yükseliyor” dedi. “Hiçbir şey değişmezse, şehirlerdeki sıcaklık gelecekte 60 santigrat dereceye kadar yükselebilir, bu da klima gibi teknolojik soğuma yöntemlerine erişimi olmayanlar için oldukça tehlikeli olacak.” dedi. Ayrıca, aşırı iklim koşullarının rutin hale geleceğini ve bölgenin her yıl dört ay kavurucu güneşle karşı karşıya kalabileceğini söyledi.
2050’YE KADAR 4 DERECE DAHA SICAK OLACAK
Newsweek’te yer alan habere göre, Ortadoğu, küresel ortalamanın iki katı kadar ısınıyor ve 2050 yılına kadar 4 santigrat derece daha sıcak olması bekleniyor.
Savaşların tahrip ettiği, yaptırımların uygulandığı, insanlık dramlarının yaşandığı Ortadoğu, yeni bir tehditle yüzleşmeye son derece hazırlıksız gözüküyor.
Haziran ayında Kuveyt, 53,2 santigrat derece bir sıcaklık kaydederken, Umman, BAE ve Suudi Arabistan'da termometreler 50 derecenin üzerine çıktı. Bir ay sonra, Irak’ta sıcaklıklar 51,5 dereceye yükseldi ve İran’da 51 derecelik bir sıcaklık görüldü…
Irak, Lübnan, Suriye, İran ve Yemen gibi ülkelerde yüksek sıcaklıklar, temeldeki eksikliklerin ortaya çıkmasına neden olurken, halkı da sokaklara döktü. Özellikle klima fiyatlarının zenginler için bile lüks hale gelmesi, protestolara neden oldu. Halk, değişen iklim şartlarının etkisiyle, yaşadıkları koşullara tepki vermeye başladı, protestolar şiddetlendi.
Avrupa Merkez Bankası'ndan iklim değişikliği uyarısı
İklim değişikliği sel olasılığını artırıyor
Araştırma: Almanya'daki felaketin ana sebebi iklim değişikliği
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.