BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisUzlaşma bozuldu----

Uzlaşma bozuldu

Uzlaşma bozuldu
13 Kasım 2010 - 10:25 www.finansgundem.com

Londra'da gülüştüler İstanbul'da kapıştılar. Yılmaz ile Bilgin arasında Londra'da sağlanan uzlaşma İstanbul'da bozuldu.

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ile Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu Başkanı Tevfik Bilgin munzam karşılıklar nedeniyle ikinci kez kapıştı. Oysa ikili çok değil daha üç gün önce Londra’da samimi görüntüler vermişti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e verilen Chatham House ödülü için Londra’daki törene giden Bilgin ve Yılmaz ile kokteyl sırasında konuşma fırsatı yakalamıştık. Hayli neşeli geçen görüşmemiz sırasında Vatan Gazetesi Ekonomi Müdürü Ercan İnan’ın, ikisi arasında eylül ayında arttırılan ‘munzam karşılıklar’ tartışmasını hatırlatması üzerine BDDK Başkanı Tevfik Bilgin şu yanıtı vermişti:
“Biz o meseleyi kapattık. Sayın Başkan ile karşılıklı görüşerek sorunu aramızda çözdük.” Durmuş Yılmaz ise bu cevap karşısında gülümsemişti.

Olumlu hava terse döndü
TÜSİAD-Koç Üniversitesi Ekonomik Araştırma Forumu’nun dün düzenlediği konferansta iki başkan arasındaki olumlu hava yine bozuldu. BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, Londra’dan döndükten hemen sonra Merkez Bankası’nın Türk Lirası yükümlülüklerde zorunlu karşılık oranlarını yüzde 5.5’ten yüzde 6’ya yükseltmesini eleştirdi. Durmuş Yılmaz ise “BDDK’nın görüşü alınamaz, Para Politikası Kurulu (PPK) kararlarını kendisi alır” cevabını verdi.
SEFER LEVENT / Radikal

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)