Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İpotek alacaklısı olan bankalardan Uzel Makina’dan olan alacaklarını satın alan Vera Varlık Yönetimi, 6 Mayıs’ta gerçekleşen ihalede ilgili fabrika ve araziyi 225 milyon TL’ye aldı. Uzel Makina’nın kurucusu merhum Ahmet Uzel’in eşi Türkan Uzel, İflas Masası tarafından 832 milyon TL değer biçilen fabrika ve arazinin bu fiyata satılmasına karşı mücadele edeceklerini açıkladı. Fabrika ve arazinin gerçek fiyatında satılması halinde toplam 500 milyon TL olan borçların ödenebileceğini kaydeden Uzel, “Birilerinin gayrimenkul rantı peşinde olduğunu görüyoruz. Uzel Makina’nın tüm borçlarını ödeyecek değerdeki fabrika ve arazisi maalesef benim ve alacaklı binlerce işçinin gözleri önünde İflas Masası tarafından yaptırılmış olan 832 milyon kıymet takdirine rağmen 225 milyon TL’ye satıldı” dedi.
CEZAİ YÖNLERE BAKACAĞIZ
Uzel, gayrimenkulün Vera’nın bankalardan satın almış olduğu ipotek alacağı dosyasından 434 milyon TL olarak belirlenmiş değere rağmen satışa çıkarılmasına karşı satışın durdurulması için başvuru yaptıklarını, ama reddedildiğini ifade etti. Uzel, “Uzel Makina’nın başta devlet ve işçi alacaklıları olmak üzere tüm borçlarını karşılayabilecek bu gayrimenkulün hukuka ve mantığa aykırı bu ihalesinin feshi için elimizden geleni yapacağız ve avukatlarımızla aldığımız karar doğrultusunda bir taraftan ihalenin feshi hakkını kullanacağız, diğer taraftan da olayın cezai yönleri üzerine gideceğiz” diye konuştu.
KASIMDAKİ İHALEDE FİYAT 320 MİLYONDU
Yapılan açıklamada, 13 Kasım 2015’te bir ihale yapıldığı, burada fiyatın 320 milyon 150 bin TL’ye kadar yükseldiği hatırlatıldı. İhalede Vera’nın en son 320 milyon 100 bin TL’ye kadar artırım yaptığı, fiyatın 320 milyon 150 bin TL’ye çıkmış olmasına rağmen Vera’nın satışı durdurduğu belirtildi. Açıklamada, “Vera’nın rüçhanlı olan 104 milyon TL olan alacağının tamamını karşılayan ihale bedeline razı olmayarak satışı durdurması birçok söylentilere neden olmuş idi. İflas Masası tarafından yapılmış olan değerlendirmeye göre 832 milyon TL muhammen bedeli olması gereken fabrikanın Vera’nın devir aldığı ipotek takibi dosyasındaki muhammen bedeli nasıl oldu ise 434 milyon TL olarak belirlendi” ifadeleri kullanıldı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.