Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye, Libananco’nun açtığı 10.1 milyar dolarlık tahkim davasının sonucunu beklerken, sevindirici bir haber de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden (AİHM) geldi.
AİHM, Kemal Uzan’ın ardından Çukurova (ÇEAŞ) ve Kepez Elektrik’in küçük ortakları tarafından Türkiye aleyhine açılan tazminat talepli davalarını da reddetti. Böylece, ÇEAŞ ve Kepez’in AİHM yolu kapanmış oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 2003 yılında el konulan Uzanlar’a ait ÇEAŞ ve Kepez ile ilgili AİHM’de iki ayrı dava açılmıştı.
Star´ın haberine göre, bu davalardan ilki, firarda bulunan baba Kemal Uzan tarafından açılan davalardan oluşuyor. İkinci dava ise ÇEAŞ ve Kepez Elektrik’in küçük ortakları tarafından açılmıştı. 157 ÇEAŞ ve Kepez küçük hissedarı, öncelikle Danıştay’da dava açmış, Danıştay’daki davaların kaybedilmesinin ardından ise konuyu AİHM’e taşımıştı. Söz konusu davalarla ilgili AİHM kararını verdi. Mahkeme, ÇEAŞ ve Kepez’e el konulmasının ‘hukuki aykırı’ olmadığını belirterek, küçük yatırımcıların tazminat taleplerini red etti. Böylece, ÇEAŞ ve Kepez’in AİHM’deki tüm davaları sonuçlanmış oldu. Bu davanın sonucuyla firardaki Uzan Ailesi, yeni tazminat talebinde bulunamayacak.
Küçük yatırımcının ne günahı var??? Onların zararı tazmin edilmeli.Yıllardır bu haksızlığın giderilmesini bekliyoruz.Yeni hükümet ve yeni meclisin bu konuya eğilmesini istiyoruz.İlgililere duyurulur.
Uzan bankalarına faize para yatırmamış, sadece Devlet "güven" verdiği için ekonomiye duyduğu "güven" nedeniyle hissedarı olmaktan başka bir günahı olmayan "küçük ÇEAŞ yatırımcılarının" durumu ne olacak? Uzanları ÇEAŞın yönetimine de küçük yatırımcılar mı getirdiler? ÇEAŞta yapılan yanlışlıkları denetleme, engelleme ve düzeltme sorumluluğu küçük yatırımcıda ise, İMKB ve SPK vb. kuruluşlara ne gerek vardı?
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.