BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisUzan Bakan'ı tehdit etti!----

Uzan Bakan'ı tehdit etti!

Uzan Bakan'ı tehdit etti!
07 Eylül 2011 - 08:00 www.finansgundem.com

Uzan, Bakan’ı ‘Daha gençsiniz karışmayın’ diye tehdit etmiş

Libananco davası sürecindeki sıkıntıları anlatan Bakan Yıldız, Uzan Ailesi’nin zaman zaman tehdide başvurduğunu söyledi. Yıldız “Kibarca tehdit edildim. Yaşımın çok genç olduğunu söylediler” dedi.
İmarbank operasyonunun ardından yurtdışına kaçan Uzan Ailesi’nin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ı dolaylı olarak ‘ölümle’ tehdit ettiği ortaya çıktı. Yıldız, tehdit olayının, ÇEAŞ ve Kepez’e el konulmadan önce grup yöneticileri ile yapılan toplantıda gerçekleştiğini belirterek, “Kibarca tehdit edildim. Yaşımın çok genç olduğunu söylediler” dedi. Yıldız, gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, Libananco davasının zorlu bir süreç sonucunda kazanıldığını ifade etti. Yıldız, Uzan Ailesi’nin zaman zaman tehdide zaman zaman da kara propagandaya başvurduğunu söyledi. Yıldız, karşı karşıya kaldığı tehdidi şöyle anlattı: “2003’te Mart, Nisan aylarında, ÇEAŞ ve Kepez’e el konulmadan önce grup temsilcileri ile toplantı yaptık. Enerji konularını bilen milletvekili olarak ben de bürokratlarla birlikte toplantıya katıldım. Toplantıda, grup temsilcileri bizi kibarca tehdit etti. Yaşımızın genç olduğunu söylediler. Ben de kendilerine, ‘Bizi başka hükümetlerle karıştırmayın’ karşılığını verdim. Başbakan da ben de kefenle dolaşıyorum.”
Cem Uzan’ın iadesi istenecek
Yıldız, Libananco davasındaki mahkemeye sunulan deliller konusunda da bilgi verdi. Yıldız, Libananco tarafından açılan davada, mahkemeye sunulan hisselerin, satış sözleşmesinde kullanılan mühürlerin, faks makinelerinin, hatta kağıtların bile ‘sahte’ çıktığını vurguladı. “Bu nedenle davanın arkasındaki kişiler için sahtekar ifadesini kullanıyorum” diyen Bakan Taner Yıldız, Libananco davası sürecinde 50 avukatın görev yaptığını da kaydetti. Yıldız, Libananco davasının kazanılmasının ‘milad’ olduğunu belirterek, bundan sonraki süreçte Uzan Ailesi’ne yönelik yeni adımların atılacağını kaydetti. Yıldız, baba Kemal Uzan’a ait olduğu öne sürülen not defterindeki rüşvet iddialarının yeniden değerlendirileceğini belirterek, ayrıca Cem Uzan’ın Fransa’dan iadesi konusunda bazı çalışmaların yapılacağını bildirdi. Yıldız, konuyla ilgili olarak Adalet Bakanı ile görüştüğünü kaydetti.
AVUKAT PARASI 30 MİLYON $
O arkadaşın disko parasından tahsil edeceğim
Bakan Yıldız, baba Kemal Uzan ve oğlu Cem Uzan tarafından Türkiye aleyhine bugüne kadar beş ayrı tahkim davası açıldığını, bu davaların tamamını da Türkiye’nin kazandığını hatırlatarak, söz konusu beş tahkim davası için toplam 30 milyon dolarlık harcama yapıldığını kaydetti. Yıldız, Cem Uzan’ın gazetelere yansıyan Paris’teki eğlence görüntülerini hatırlatarak, “30 milyon doları o arkadaşın, ‘Cem Uzan’ın’ eğlence parasından tahsil edeceğim” dedi.
Sülükten daha beterler
Yıldız, Libananco davasının sonuçlanmasının ardından Uzanlar için kullandığı ‘sülük’ benzetmesinin ağır kaçıp kaçmadığına yönelik soruya ise “Hayır hiç de ağır kaçmadı. Hatta, sülüğün kendisinin 8 katına kadar emdiğini öğrendim. Bunlar, bunun çok daha fazlasını emmiştir” diye konuştu.
Kimse Türkiye’yi test etmesin
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kıbrıs Rum yönetiminin Akdeniz’de petrol arama çalışması yapacağına yönelik haberleri de değerlendirdi. Bakan Yıldız, bu durumu ‘imarsız olmayan yerde petrol aramaya’ benzeterek, “Kimse Türkiye’nin kararlılığını test etmesin” dedi. Star

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 12 Eylül 2011 17:23

    sülük bin kat üstündür bunlardan! Allah sülüğü o şekilde yaratmış da bunların asılması gerkeirdi bu ülkedeyken bence!