FINANSGUNDEM.COM- ANKARA
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, korona virüs tedbirleri çerçevesinde okullardaki eğitime ara verilerek başlatılan uzaktan eğitim sürecinin takvimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Selçuk, Bilim Kurulu’nun tavsiyesiyle uzaktan eğitimin 31 Mayıs tarihine kadar devam edeceğini açıkladı.
Selçuk, salgının başladığı tarihten itibaren uzaktan eğitime geçmenin faydalarının görüldüğünü belirtti.
Uzaktan eğitimin şu anda eldeki tek seçenek olduğunu ifade eden Bakan Selçuk, 16 Mart 2020 tarihi itibariyle okullarda eğitime ara verildiğini, bir hafta içerisinde de uzaktan eğitimin hayata geçirildiğini anımsattı. Yüzlerce gönüllü öğretmen ve teknisyenin büyük bir gayret sarf ettiğini ifade eden Selçuk, “Bizim uzaktan eğitimdeki temel amacımızı çocukların eğitimlerinden kopmaması, sınıflarından derslerinden soğumamasıdır. Bu konuyla ilgili aldığımız tedbirlerde tümüyle hayata geçmiş vaziyette. Her türlü hazırlığımızı tamamlandı. Sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz bizim en hassas olduğumuz konudur” dedi.
EBA AKADEMİK DESTEK PLATFORMUNA YOĞUN İLGİ
11 ve 12. sınıfta eğitim gören öğrencilerin EBA Akademik Destek Platformuna yoğun ilgisinin olduğunu belirten Selçuk, “Bu yapay zeka destekli öğretim sistemi öğrencilerimizi sıfırdan alarak öğretme üstüne kurulu bir sistem. EBA Akademik Destek Platformuna son birkaç gün içinde kayıt olan 11. ve 12. sınıf öğrenci sayısı 1 milyona yaklaştı. 13 Nisan 2020'den itibaren EBA canlı sınıf uygulamasında ilk 15 günde ders sayısı 650 bini aştı. Bu derslerin sadece 150 bini ilk hafta yapıldı, ikinci hafta ise bu ders sayısı 500 bin oldu. Bu derslerin yaklaşık 200 binini ise hafta sonu yaparak eğitime yeni bir zaman boyutu da kazandırmış olduk” dedi.
TELEFİ EĞİTİMLERİNİN SÜRECİNİ PLANLADIK
Öğrencilerin EBA’yı kullanarak zaman kavramından bağımsız bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Bakan Selçuk, öğrencilerin ve velilerin bu zorlu süreçte sürekli yanlarında olmak için psiko-sosyal destekler verdiklerini belirtti. Öğrenciler ve veliler için salgının yarattığı kaygıyı azaltmak amacıyla klavuzlar yayınladıklarını anımsatan Selçuk, söz konusu klavuzların sahada aktif olarak kullanıldığını görmekten mutluluk duyduklarını kaydetti.
81 ilde özel eğitim ve rehberlik hizmetleri bilgilendirme hattı kurulduğunu ve rehberlik araştırma merkezlerinde görevli öğretmenlerin telefonla öğrenci ve velilere destek olduğunu belirten Bakan Selçuk, her bir öğrencinin eğitiminin çok önemli olduğunu ifade ederek telafi eğitimleri konusunda şunları kaydetti:
“Bakanlık olarak telefi eğitimlerinin sürecini planladık. Televizyon eğitimi, internet tabanlı EBA eğitimi ve yüz yüze yapılacak eğitim telafi eğitiminin bir bütündür. Bu parçaların her biri öğrencilerimizin öğrenme ortamından uzaklaşmamasına yardımcı oluyor. Bizim telafi eğitimine ilişkin takvimimiz aslında sürekli değişen canlı bir takvim. Durum değiştikçe gereksinimlerini de dönüştürebiliyoruz. Birazdan 81 ilimizin Milli Eğitimi Müdürü ile telafi eğitimi konusunda bir toplantımız olacak.
Telafi eğitiminin her yaş grubu için, her bölge için ayrı ayrı özellikleri dikkate de alarak oluşturulduğu bir dönemi yaşıyoruz. Televizyondaki eğitim bir telafi eğitimidir, internet tabanlı eğitim telafi eğitimdir. Okullar açıldığında yapacağımız eğitim de bir telafi eğitimidir. Bütün bunların hepsi öğrencilerimizin gelecekteki öğrenmelerinin zeminin sağlamlaştırma çabası ve çocuklarımızın okullarımızın uzaklaşmaması çabasıdır. 3 aşamalı program elimizde halen var. Bunu da adım adım uyguluyoruz.”
LGS TARİHİNİ ERDOĞAN AÇIKLAYACAK