Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan korona virüs pandemisiyle birlikte tüm dünyada birçok şirket hızla uzaktan çalışma sistemine geçti. Bu hızlı geçiş sürecinde ise, uzaktan çalışmayla ilgili oldukça fazla endişe dile getirildi. Bu endişeler arasında iletişim sorunları, dikkat dağınıklığı, teknoloji sorunları gibi konular yer aldı. Uzaktan çalışma sistemine yönelik eleştirilere rağmen, pandemi nedeniyle uzaktan çalışma sistemi devam ederken, şirketlerin bazı büyük kararlar alması gerekti.
1. Yetenekli çalışanlara ulaşmak kolaylaştı
Tüm dünyada birçok yetenekli insan olsa da, birçok kişi yaşamak istediği yerde iş arıyor. Evden çalışma sistemine geçişle birlikte hem şirketler hem de çalışanlar, bu konuda esneklik kazandı. Şirketler için çalışanlarının nerede yaşadığı, artık önem taşımıyor. Bu sayede ise şirketler farklı yerlerde yaşayan yetenekli ve donanımlı çalışanları bünyesine katabiliyor.
2. Çalışanlar için daha fazla esneklik
Esnek çalışma imkanı, çalışanları oldukça memnun eden bir uygulama. Entrepreneur’ün haberine göre, dört yıl önce Harvard Business Review tarafından yayınlanan bir çalışmada, katılımcıların %88’i “daha esnek çalışma saatleri” istediklerini söyledi. Konu uzaktan çalışma olduğunda ise katılımcıların %80’i “evden çalışma seçeneğini” tercih edeceğini belirtti.
Geçtiğimiz yıl uzaktan çalışma sistemine geçilmesiyle birlikte çalışanlar çok daha fazla esnekliğe kavuştu. Bu sistemle birlikte çalışanlar artık işten çıkış saatinde yoğunlaşan trafiğe takılmıyor, doktor randevularına gidebiliyor ve çocuklarıyla aynı saatte evde olabiliyorlar.
3. İşe gelinmeyen günler azaldı
Her yıl grip salgını yaşanıyor. Bu salgının yayılması ne kadar önlenmeye çalışılsa da, ofislerde hızla yayılıyor. Ancak bu yıl uzaktan çalışma sistemiyle birlikte hastalıkların ofiste yayılımının önüne geçilmiş oldu. Çalışanların ise hastalanarak işe gelmediği günlerin sayısında dikkat çekici bir azalma gözlendi.
finansgundem.com'un derlemesine göre, 2020 yılında ABD İşgücü İstatistikleri Bürosu mesai saati kaybı oranının %1,9 olduğunu açıkladı. Kayıp mesai saati ise çalışılan saatler karşısında, çalışılmayan saatlerin yüzdesi alınarak hesaplanıyor. Bu ise çalışanların standart çalışma saatlerinden yalnızca %1,9 daha az çalıştığını gösteriyor.
4. Çalışan sadakati arttı
Uzaktan çalışmanın bir başka önemli faydası ise çalışan sadakatinde artış sağlanması oldu. Çalışanlar birçok nedenle iş değiştirmek isteyebilirler. Uzaktan çalışma sistemi, çalışanların tüm sorunlarını çözmeyecek olsa da, farklı bir şehre taşınıp daha iyi koşullara sahip olmak isteyen çalışanlar için faydalı olabilir.
'7 aşıdan 3'ünün insan uygulamaları başladı'
HSBC’den aşı desteği için dev işbirliği
Rusya’da yeni bir aşısının daha klinik denemelerine izin çıktı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.