Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Yapılan bir araştırma, sıklıkla işten kaytarmakla ilişkilendirilen evden çalışma düzeninin çalışanların iş arkadaşlarıyla daha fazla iletişim kurmasını ve daha fazla toplantıya girmesini gerektirdiğini ortaya koydu.
Teksas Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, evden çalışan kişilerin sanıldığının aksine, iş arkadaşlarıyla salgından öncekine nazaran daha fazla iletişim haline girdiğini tespit etti.
'Salgından önce haftada 5 olan toplantı sayısı, şimdi 8 oldu'
Uzaktan çalışma sistemine getirilen eleştiriler ve bu düzen nedeniyle iş ortamının kopuk hale geldiği yönündeki endişeleri mercek altına alan araştırmacılar, 2022 yılında uzaktan çalışanların salgının başladığı 2020 yılına oranla yüzde 59 daha fazla toplantıya katıldığını bildirdi. Elde edilen verilere göre evden çalışan bir işçi, salgından önce haftada ortalama 5 toplantıya katılırken, bu sayı 2022'de 8 toplantıya yükseldi.
'Planlanmamış toplantıların oranı, yüzde 66'ya yükseldi'
Çalışma kalıpları da yeni düzenle birlikte büyük ölçüde daha kendiliğinden hale geldi. Araştırmaya göre, 2020 ile 2022 arasında planlanmamış bire bir toplantıların oranı yüzde 17'den yüzde 66'ya çıktı. Araştırma sonuçlarına göre, planlanmış toplantılar eski sıklığıyla devam ederken, planlanmamış toplantılarda artış gözlendi.
'Birebir toplantılar arttı'
Araştırmacılar ayrıca, uzaktan çalışma sisteminde toplantı sürelerinin de yüzde 25 kısaldığını ortaya koydu. Buna göre salgından önce ortalama 43 dakika süren toplantıların süresi, uzaktan çalışma sisteminin yaygınlaştığı 2022 yılında 33 dakikaya düştü.
Toplantılara katılan kişi sayısı yarı yarıya azalırken, bu azalmada etkili olan en önemli faktörün birebir toplantıların oranındaki artış olduğu belirtildi. Salgın öncesinde toplantılara ortalama 20 çalışan katılırken, bu sayı 2022'de 10 oldu.
Araştırmaya ilişkin veriler, dünyanın çeşitli yerlerinden 10 büyük kuruluşta görevli ve Zoom, Microsoft Teams, ve WebEx gibi platformlar üzerinden uzaktan çalışma sistemiyle işlerine devam eden işçilerden toplandı.
McCombs İşletme Okulu'nda yardımcı doçentlik yapan Andrew Brodsky, verilerin evden çalışmanın çalışanları daha az meşgul ettiği yönündeki iddiaları çürüttüğünü söylüyor:
"Uzaktan çalışanlar işleriyle daha az meşgul değiller, aksine -en azından toplantılarla ilgili olarak- meslektaşlarıyla daha fazla iletişim halinde oluyorlar. ... Çalışanların yüz yüze gerçekleşen gelişigüzel ve spontane zengin iletişimleri artık yapamıyor olmasına dair endişeler olsa da, elde edilen bu bulgular uzaktan çalışanların bu etkileşimlerin kaybını uzaktan doğaçlama toplantılar yaparak telafi edebildiğini gösteriyor."
İngiltere'de uzaktan çalışma için yeni yasa tasarısı
Uzaktan çalışma patronlar için de kârlı
Uzaktan çalışmanın karanlık yüzü
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.