Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi PKF International’in Türkiye’deki yabancı yatırımcıların performansına yönelik araştırmasına göre, Türkiye’de en çok kültürel, yönetsel ve ticari uyum sağlayan Amerikalı, Alman ve İngiliz yatırımcılar başarılı oluyor.
Şirketlerin Türkiye’deki ilk 5 yıllık performansının ölçüldüğü ‘PKF Şirket Satın Alma ve Birleşme Piyasası Değerlendirmesi ve Yatırımcı Algısı’ başlıklı araştırmada, ilişki değil de sadece sözleşme odaklı ilerlemeyi tercih eden Avusturya, Rusya ve Fransa ise en başarısız ülkeler arasında yer aldı. Türkiye’de yatırım yapan yabancı yatırımcıların planlama ve uygulama süreçlerindeki başarı ve başarısızlıklarının altında yatan nedenleri ortaya çıkarmak amacıyla gerçekleştirilen araştırmada toplam bedeli 25 milyar doları aşan 537 yatırım incelendi. 13 ülkeden katılımcının yer aldığı anket ve odak grup tartışmalarıyla gerçekleştirilen araştırmada yabancı yatırımcıların performansını, kültürel, ticari-yönetsel ve siyasi olmak üzere 3 farklı boyutta inceledi. Araştırma, 2000 ve 2016 yılları arasında Türkiye’de yapılmış en az 1-5 yabancı yatırıma katılmış olan, 147 uzmandan oluşan bir grupla gerçekleştirildi.
SÖZLEŞME Mİ İLİŞKİ Mİ?
Araştırma sonuçlarına göre, Avusturyalı, Fransız, Rus ve Çinli yatırımcılar faaliyetlerinde asgari düzeyde ‘kültürel uyarlama’ ihtiyacı duyarken, ABD, Almanya, İngiltere ve İtalya menşeili yatırımcılar kültürel faktörlere en fazla önem veren ülkeler. Yatırımcıların büyük bir çoğunluğunun Türkiye’de iş yaparken sözleşme değil de ilişki odaklı hareket ettikleri görülen araştırmada, Çinli, Avusturyalı ve Rus yatırımcıların tamamen sözleşme odaklı oldukları belirtildi. Anket, katılımcıların güçlü bir ilişki yönetimini ihmal etmenin iş ve ticari performans üstünde ciddi etkileri olduğuna inandıklarını gösteriyor. Genel yönetim yapısına çok fazla müdahale etmenin ise yatırım üstünde olumsuz etkisi olduğuna inanılıyor. Türkiye’nin politik açıdan çok hızlı dönüşümler sergilemesinin temel bir risk olarak görüldüğü araştırmada, yerel hissedarlarla iletişimin önemli olduğu da katılımcıların çoğu tarafından vurgulandı. (Hürriyet)
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.