BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisUsta gazeteci nasıl ‘kara liste’ye girdi----

Usta gazeteci nasıl ‘kara liste’ye girdi

Usta gazeteci nasıl ‘kara liste’ye girdi
18 Nisan 2012 - 11:42 www.finansgundem.com

Tecrübeli gazeteci Savaş Kalafat almadığı, kullanmadığı bir kredi kartının aidatını da ödediği halde, ödemediği gerekçesiyle ‘Kara liste’ye girdi.

Kredi kartı mağdurlarına ilişkin bir çok gerçek hikayeyi çevrenizden, tanıdıklarınızdan duymuşsunuzdur. Belki sizin de başınıza gelmiştir. Ama tecrübeli gazeteci Savaş Kalafat’ın başına gelenler hepsinin üstüne tüy dikecek cinsten. Bir bankanın kendisine gönderdiği ve hiç kullanmadığı kredi kartının aidatını ödemediği gerekçesiyle Merkez Bankası’nın kara listesine girmiş. Bankalara yaptığı kredi başvurularında bu durumu fark eden usta gazeteci aslında hiç kullanmadığı kredi kartının aidatını da ödemiş. Üstelik gecikme faiziyle birlikte toplam 300 lira civarında bir miktar olarak… 2009 yılına aid bu olaya ilişkin olarak bankadan da 15 Temmuz 2010 tarihinde borcu olmadığına dair ibraname de almış.
Yani Kalafat hiç almadığı, kullanmadığı kredi kartı için gelen 51 liralık kart aidatını gecikme faiziyle birlikte 300 liraya kadar çıkan borcunu ödediği halde hala Merkez Bankası’nın kara listesinde. Diğer bankalarla yaptığı işlemlerde bu durum sorun olarak karşısına çıkmaya devam ediyor.
Konuyla ilgili bankaya yazı yazan Kalafat, halen konunun çözülmesini bekliyor. En çok da diğer bankalarda borcunu ödememiş, kredi sabıkalısı konumuna düşmüş olmaktan muzdarip.
Finansgundem.com olarak Savaş Kalafat’a geçmiş olsun derken, adı bize saklı bankanın sorunu çözme noktasında daha duyarlı olacağını düşünüyoruz. 
İşte Savaş Kalafat’ın Banka yetkililerine gönderdiği o mesaj:
Sayın yetkili,
30 yıllık gazeteci kimliğim, bankalara yaptığım kredi başvurusu sırasında zarar görmektedir…
Her seferinde karşıma çıkan ve bu konuda sizden 15/07/2010 yılında yazılı ibraname almama rağmen merkez bankası kayıtlarımda hala borçlu gibi gözüktüğüm, yasal takip gibi addedilen kredi kartı sabıkalısı halim devam etmektedir.
Sorun, Ekteki ibraname ve zahmet edip araştırırsanız göreceksiniz ki sadece hiçbir zaman kredi kartı olarak kullanmadığım Zincirlikuyu şubesi 2018969 nolu kredi kartı ücretinden doğan ve bana ödettiğiniz 51 TL lik borcun merkez bankası kayıtlarından silinmemiş ve hala tahsilde görünüyor olması.
2009 yılında çıkartılan ve aradan 3 yıl geçmesine rağmen borçlu gibi gösterildiğim bu işlem, sizin işlerinizin yoğunluğundan veya işinin hassasiyetinde olmayan bazı elemanlarınızdan kaynaklanmış olabilir.
Bu benim için mazeret değildir. Çünkü ortada bir mağduriyet varsa ve bu düzeltilmiyorsa hakkımı aramak kollamak ve savunmak adına her türlü kuruluşa müracaat edeceğimden emin olun.
Bu mailden sonra bir süre beklemeyi ve vereceğiniz cevaba göre de hareket etmeyi planlamaktayım.
51 TL lik kart aidat borcu yüzünden beni bankalar karşısında kredi sabıkalısı gibi göstermeye kimsenin hakkı yok.
Gerekli düzeltmenin yapılacağı inancı içindeyim.
Saygılarımla…
Savaş Kalafat
Sinevizyon A.Ş
Gazeteci/Tv yapımcısı

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 18 Nisan 2012 21:32

    Bankalar ya islerine geldigince davraniyorlar yada insanlara nasil problem oluruz diye. yahu islerine geldiginde kartlar vesaireler boyle gonderiyorlar hersey gulluk gulistanlik sonrada bir durum oldugunda ya duzgun davranmiyorlar yada asagiliyorlar.millete odemedikleri yada bin dereden su getirdikleri kart aidatlari gibi. ben burada sayin savas beye sonuna kadar katiliyorum ve sonuna kadar ustunde durmasini gonulden isterim. bankalar herzaman hakli degildir.

  • Magazinci18 Nisan 2012 17:37

    Savaş kalafat enteresan adamdır. Gözü karadir. Bankayı diline dolarsa sıkıntı çıkar. Herkese yap ona yapma. Hiç sevmem ama adam haklı üstelik. Bence banka baltayı taşa vurdu.

  • 18 Nisan 2012 17:27

    asgarisini ödeyene nakit çekim yaptırmıyorlar. bu düzenlemenin gerekliliğini anladık da kartın limitine göre belirleseler daha mantıklı değil mi? nakit çekime kapalı bir kredi kartı 10 lira bile çekim yapamıyor... Plastik kredisi olan kullanıcının parasının tükendiğini ve yolda kaldığını düşünün. tam rezillik kredi kartı var ama 10 lira taksi parası bile çekemiyor...

  • 18 Nisan 2012 16:19

    Yayınlayın banka ismini de ak koyün kara koyün ortaya çıksın.. Hiç bir şey reklam fragmanları gibi pırıltılı degil.. Satışı yap da gerisi tufan mantığına birileri dur demeli..

  • fatoş tanla18 Nisan 2012 13:14

    bankalar müşterilerini merkez bankasında fişlerken 100 tl yi geçmeyen alacaklarını tahsil etmeyi bırakın bir kenara itibarlarına gölge düşürüyorlar. artık zorla millete kredi kartı sokuşturmaktan vazgeçmeleri gerekiyor... BDDK uyumasın.. illaki tüketici mi şikayetçi olacak... önce kartı yolla sonra ücreti tahsil etmeye kalk. her mevduat müşterisi potansiyel kart müşterisi sayılabilir mi? ellerini milletin cebinden çeksinler...

  • 18 Nisan 2012 13:05

    Savas kalafata bunu yapacak kadar gozunu karartmis,satis odakli etik sorunu olan banka garibanlara neler yapiyordur kim bilir???