Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Üst düzey şeflerin de bulunduğu FBI heyeti, geçen hafta sürpriz bir şekilde Ankara’ya gelerek Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) başta olmak üzere Terörle Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları ile İstihbarat Başkanlığı’nda görüşmeler yaptı. FBI’ın 2 yıl aradan sonra Türkiye’ye sürpriz ziyaretinin, ABD’de kalan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in zehirlendiği iddialarının gündemde olduğu bir döneme denk gelmesi dikkat çekti.
Türkiye başta FETÖ, PKK ve DEAŞ olmak üzere terör örgütleriyle ilgili çok kapsamlı dosyaları FBI heyetiyle paylaştı. FBI ve Emniyet Genel Müdürlüğü, terör ve uluslararası örgütlü suçlarla mücadele konusunda ortak çalışma, terör ve suçlulara karşı ortak mücadele konularını ele aldı.
ABD UYRUKLU DEAŞ ÜYELERİNİN LİSTESİ PAYLAŞILDI
Görüşmelerde, Türkiye’de yakalanan veya Türkiye’nin sınırdışı ettiği ABD uyruklu DEAŞ’lıların listesi de FBI heyetiyle paylaşıldı. Türkiye’nin 2011’den bu yana sınır dışı ettiği ABD uyruklu 44 DEAŞ’lının bilgileri de Amerikalı yetkililere verildi. FBI heyetinin, Türkiye’den sınırdışı edilen 44 DEAŞ’lıyla ilgili çalışma yaptıklarını ve bu kişileri sürekli takibe aldıklarını söyledikleri öğrenildi.
Türk istihbarat ve terör birimleri, terör örgütü PKK ile ilgili hazırlanan geniş kapsamlı dosyayı FBI heyetiyle paylaşırken, ABD’nin Irak ve Suriye’de temasta olduğu PKK’nın üst düzey isimleriyle ilgili de bilgi aktarıldı. Uluslararası uyuşturucu ticareti, insan kaçakçılığı, terörün finansı, kara para aklama gibi konular da ele alınırken, Türkiye ile ABD’nin bu konularda işbirliğinin arttırılması konusunda görüş birliğine varıldı.
FETÖ’NÜN ABD’DEKİ YAPILANMASI
Türkiye, FETÖ elebaşısı Gülen ile ABD’ye kaçan FETÖ’nün üst düzey yöneticileriyle ilgili kapsamlı bilgiler ve bu kişilerle ilgili Türkiye’de yürütülen soruşturmaların dosyalarını da FBI’a iletti. Ayrıca FETÖ’nün ABD’deki okulları başta olmak üzere bu yapılanmayla ilgili kuruluşlarla ilgili hazırlanan dosyalar da FBI’a iletilirken, Türkiye’nin daha önce Gülen’in iadesi için yaptığı girişimler de konuşuldu. FETÖ yapılanması ile ilgili ABD’de vergi kaçakçılığı, evrakta sahtecilik, kara para aklama gibi suçlardan devam eden soruşturmalarla ilgili de bilgi alışverişinde bulunuldu.
Emniyet birimleri, FBI heyeti ile yapılan toplantılara Dışişleri Bakanlığı ve ilgili kurum temsilcilerinin de katıldığını söyledi.
Pence: Türkiye'ye FBI heyeti gönderebiliriz
FETÖ e-ticaretle para topluyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.