BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUrsula von der Leyen Kiev'de----

Ursula von der Leyen Kiev'de

Ursula von der Leyen Kiev'de
20 Eylül 2024 - 12:28 www.finansgundem.com

Ursula von der Leyen Ukrayna'ya 35 milyar euroluk AB kredisini açıklamak üzere Kiev'de

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, dondurulan Rus devlet varlıklarından gelecekte elde edilecek kârlarla 50 milyar dolar toplamayı amaçlayan G7 planının bir parçası olarak Ukrayna'ya 35 milyar avroluk AB kredisini duyurmak üzere cuma günü Kiev'e gitti.

Financial Times'ın haberine göre, Ukrayna'ya sekizinci ziyaretini gerçekleştiren von der Leyen, Kiev'e varışında X'e yazdığı mesajda “kışa hazırlıktan savunmaya, [AB] üyeliğine ve G7 kredilerindeki ilerlemeye” kadar bir dizi konuyu görüşmek üzere Kiev'deki liderlerle bir araya geleceğini belirtti.

Kredi duyurusu, Rusya'nın enerji altyapısına yönelik tekrarlanan saldırıları nedeniyle Ukrayna'nın ek ve acil yardıma ihtiyaç duyduğu bir dönemde ve G7 ortaklarıyla krediden alacakları pay ve yapı konusunda aylardır süren müzakerelerin ardından geldi.

Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy Perşembe akşamı yaptığı açıklamada, “Bu varlıklar Ukrayna'daki yaşamları Rus saldırganlığına karşı korumak için kullanılmalıdır” dedi.

Zelenskiy, “Rus varlıklarından Ukrayna'ya 50 milyar dolar sağlanmasına ilişkin net bir karar var ve Ukrayna'ya yönelik bu desteğin yakın gelecekte hissedilmesini sağlamak için bunun uygulanmasına yönelik bir mekanizmaya ihtiyaç var” diye ekledi.

Kiev Belediye Başkanı: Zelenskiy referanduma gitmek zorunda kalacak!Kiev Belediye Başkanı: Zelenskiy referanduma gitmek zorunda kalacak!

 

Von der Leyen'in ekibi belli oldu: İşte Avrupa'nın beyin takımıVon der Leyen'in ekibi belli oldu: İşte Avrupa'nın beyin takımı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)