Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
1986’da NASA’nın Voyager 2 uzay aracı tarafından toplanan ilk veriler, Uranüs ve uydularının yaşam için elverişsiz, inaktif gökcisimleri olduğunu düşündürdü. O dönem yapılan ölçümlere göre, gezegenin manyetik alanı bozulmuş ve manyetik alanı çevresinde atmosferden kopan gaz bulutları tespit edilmişti. Ancak bu durumun nedeninin, Uranüs'ün o dönem güçlü bir güneş fırtınası etkisi altında olmasıyla açıklanabileceği anlaşıldı.
Voyager 2
University College London’dan Dr. William Dunn, “Voyager, Uranüs'ü en kötü günlerinden birinde ziyaret etmişti. Yeni bilgiler, Uranüs'ün düşündüğümüzden çok daha farklı ve ilginç bir sistem olabileceğini gösteriyor” diyerek geçmişte yapılan yorumların gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.
OKYANUS VE YAŞAM POTANSİYELİ
Dr. Dunn ve ekibi, Uranüs’ün ve özellikle beş büyük uydusunun yüzeylerinde okyanus tabakaları bulunabileceğini ifade ediyor. Voyager verilerine dayanarak gerçekleştirilen yeni analizlerde, gezegenin bazı uydularının yüzeylerinin altında sıvı okyanuslara sahip olma ihtimali üzerinde duruluyor.
NASA'nın Voyager Programı'nda uzun yıllardır çalışan bilim insanı Linda Spilker, bu yeni bulguları oldukça heyecan verici olarak değerlendirdi: “Uranüs’te yaşam potansiyeline dair sonuçlara ulaşmak, 1986’dan bu yana topladığımız verilerin değerini bir kez daha gözler önüne serdi.”
YENİ MİSYONLAR YOLDA
Bu gelişmeler ışığında NASA, Uranüs için yeni bir misyon başlatmayı planlıyor. 2045’te hayata geçmesi beklenen “Uranüs Orbiter ve Probe” misyonuyla, gezegenin atmosferi, manyetik alanı ve potansiyel okyanus yapıları hakkında daha detaylı bilgi elde edilmesi hedefleniyor.
Dr. Jamie Jasinski, “Geçmişte topladığımız verilerin yeniden incelenmesi, gelecek uzay araştırmalarını şekillendirecek. Yeni misyonların donanımlarının daha hassas ve bu zorlu koşullara uygun olacak şekilde tasarlanması gerekiyor” diyerek bu bulguların uzay araştırmalarının önemini vurguladı.
Bu yeni araştırmalarla Uranüs, gelecekte yaşam için potansiyel barındıran gezegenlerden biri olarak yeniden gündeme taşınıyor. (BBC Türkçe)
Mars'ta yaşam için dev adım: Kızıl gezegen ısıtılacak!
Yeni bir gezegen keşfedildi: Uzaylı yaşamının izleri olabilir!
6 gezegen aynı hizaya geliyor: Nadir gezegen geçidi!
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.