Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İş insanı Hayri Yazıcı, geçen yıl şubat ayında koronavirüse yakalanmış, Taksim'de özel bir hastaneye yatırılmıştı. Yazıcı, tedavinin sonuç vermemesi üzerine 17 Şubat 2021'de aynı hastanede entübe edilmişti. Babasının durumunun düzelmediğini gören kızı Bahar Şer ve diğer aile üyeleri, 2014 yılında böbrek nakli olan ünlü iş adamını İstanbul'daki başka bir hastaneye transfer etmişti. 3 ayı entübe 7 ay boyunca hastanede kalan ünlü iş adamı geçtiğimiz haftaya kadar tekerlekli sandalyeye bağlıydı. 15 ay boyunca fizik tedavi uygulanan Yazıcı, güçlükle ayağa kalktı.
Sabah’tan Atakan Irmak’ın haberine göre; Yazıcı'nın kızı Bahar Şer, geçtiğimiz aylarda olayla alakası olduğundan şüphelendiği Taksim'deki özel hastanenin çalışanlarının; babasına sahte koronavirüs ilacı vererek, entübe edilmesine neden oldukları için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
İDDİANAME DÜZENLENDİ
Avukatı tarafından savcılığa yapılan suç duyurusunda; Hayri Yazıcı'ya verilen ilacın, Sağlık Bakanlığı'nın izni olmadan kayıt dışı olarak temin edildiği ve sahte olduğu ifade edildi.
Dilekçenin devamında bu ilacın özel hastane yetkilileri tarafından kendilerine satıldığı ve Yazıcı'ya uygulandığı ifade edilirken, söz konusu ilacın merdiven altı olarak tabir edilen şekilde üretilerek kendilerine satıldığı belirtildi. Ayrıca hastane yetkililerinin Yazıcı Ailesi'ne ilacın Sağlık Bakanlığı tarafından temin edildiği bilgisinin verildiği anlatıldı. Babası Hayri Yazıcı'nın sağlığının iyice bozulmasında söz konusu yasak ilacın etkisinin bulunduğunu söyleyen Bahar Şer, sorumluların cezalandırılmasını talep etti.
Soruşturma sonunda özel hastane direktörü, eczane sahibi ve eczanenin yardımcısı hakkında, 'Kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak biçimde ilaç yapma veya satma' suçu kapsamında iddianame düzenlendi.
Hazırlanan iddianamede eczane sahibinin ilacı kimden aldığı ve temin ettiğine yönelik bilgi veremediği anlatıldı.
İddianamenin devamında söz konusu ilacın Sağlık Bakanlığı tarafından bizzat sağlanan ilaçlardan olduğu ancak söz konusu şüphelilerin bakanlığa danışmadan merdiven altı bir şekilde temin edildiği anlatıldı. Haklarında 6,5 yıla kadar hapis istenen şüpheliler, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.
İlaçların vatandaşa maliyeti artıyor
Avupa'da ilaç üretiminde kısıtlamaya gidiliyor
Pandemi, gelir dağılımındaki eşitsizliğe ilaç oluyor
Rekabet Kurulu'ndan Allergan İlaç kararı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.