BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinÜnlü şeften kurban kavurması tarifi!----

Ünlü şeften kurban kavurması tarifi!

Ünlü şeften kurban kavurması tarifi!
16 Haziran 2024 - 09:41 www.finansgundem.com

MasterChef yarışmasıyla tanınan ünlü şef Mehmet Yalçınkaya, "İyi kavurma nasıl yapılır?" sorusuna yanıt vererek, mükemmel kavurma tarifini paylaştı. İşte Şef Yalçınkaya'nın püf noktaları ve detaylarıyla kurban kavurması tarifi...


Bugün Kurban Bayramı'nın ilk günü. Bayram namazı sonrası binlerce insan kurban kesimlerini gerçekleştirmek için kesim alanlarına akın etti. Kurban kesiminin tamamlanmasının ardından gelenek kahvaltının kavurmayla yapılması.

Peki... En iyi kavurma nasıl yapılır, pişirilir? Kavurmaya domates, soğan, biber koyulur mu? Kavurma hayvanın neresinden yapılır?

Tüm bu soruların yanıtlarını Türkiye'nin MasterChef Yarışıması'nda jüri üyesi olarak tanıdığı ünlü şef Mehmet Yalçınkaya verdi.

"DOMATES, SOĞAN, BİBER KOYULMAZ"

Şef Mehmet Yalçınkaya, Fatih Altaylı’nın “İyi kavurma nasıl pişirilir” sorusuna yanıt verdi.

Mehmet Yalçınkaya kurban kavurması tarifi verirken, kavurmaya domates, biber ve soğan koyulmaması gerektiğine dikkat çekerek, "Onun adı et sote olur, kavurma diyemeyiz. Kavurma sadece etle olacak" dedi.

Şef Mehmet Yalçınka'yanın kurban kavurması tarifi şöyle:

"ETİ ÖNCE EN AZ İKİ SAAT DİNLENDİRİN"

* Etin iyi dinlenmesi gerekiyor. Komşuya kesilip hemen verilmesi lazım ama aynı gün kavurma
yemek zorunda değiliz. İlk gün sakatat da yenir. Kavurmayı birinci gün kesinlikle yapmayacağız. Bu aslında sağlıksız da. Teze et mideyi bozar. Burada biraz sabırlı olacağız.

* En azından kestiğimiz andan itibaren iki saat dinlenmesi lazım. Et kendini çekecek. Aynı hayvandan bir parça yağ alıyorum. Kavurmalık bölümü eğer danaysa but kısmından çekerim. Kuzuysa da tranç dediğimiz yer. Kaba et diyeyim ben.

"ETİ ZARDAN BİRAZ BÜYÜK DOĞRAYIN"

* Kavurmada iki şekil vardır. Bir, iri kavurma. O restoranlarda satılır. Güvercin var, kuşbaşı var vs. Biraz daha küçük, zardan hafif doğranır. Yağlar da aynı şekilde. Yağı önce tencereye koyacağız, kızdıracağız, o yağı eriteceğiz. Sonrasında kıkırdakları alacağız.

"KAVURDUKTAN SONRA 5 DAKİKA BEKLETİN"

* Ardından kuşbaşı etleri koyduktan sonra kavuruyoruz, suyunu çektikten sonra ben biraz dinlendiriyorum. Çünkü yağı da iyi çekiyor. Etki kavurduktan sonra 5 dakika kapağı kapatıp dinlendiriyoruz. Tuzu en son atıyoruz, çünkü eti sertleştiriyor.

"KENDİ YAĞINDA YA DA KUYRUK YAĞINDA PİŞECEK"

* Soğan seviyorsak kavurma tenceresinin ortasında bütün bir soğan koyabiliriz. Soğan doğrayıp soğanla kavrulmaz. Kurban kavurmasında soğan olmaz.

* Tereyağı, zeytinyağı, asla öyle bir şey yok. Kendi yağında ya da kuyruk yağında pişecek.

* Terleterek, kısık ateşte pişecek. Safi et olacak. Favorimi söylüyorum, lavaş ekmeği olacak.

Konya'da akılalmaz görüntü: Kaçan boğa çatıya çıktı!

 

Bayram tatilinin ilk gününde 852 kaza!

 

İstanbul'a yerli ve yabancı turist akını

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)