<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜnlü milyarderden başarısızlığın panzehiri ----

Ünlü milyarderden başarısızlığın panzehiri

Ünlü milyarderden başarısızlığın panzehiri
08 Kasım 2021 - 15:32 www.finansingundemi.com

Ünlü milyarder yatırımcı Warren Buffett iş hayatında başarısızlığın nedeninin rehavet olduğunu söylüyor. Bunun çözümü ise hiçbir zaman tatmin olmamak ve sürekli çaba göstermeye devam etmek.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yıllar önce Coca-Cola’nın yönetim kurulu toplantısında, ünlü yatırımcı Warren Buffett “başarısızlığı incelemek istiyorum” dedi. Açıklamasında, “şirketleri öldüren en büyük neden rehavet” ifadesini kullandı. Bunun çözümünün ise tatminsizlik ve durmadan çalışmak olduğunu söyledi. Peki bu felsefeyi hayatlarımızda, işimizde ve kişisel finans yönetimimizde nasıl uygulayabiliriz?

1)  Eksiklerinizi kabul edin

Eksikliklerimizi kabul etmek, elbette kendimizi cezalandırmak anlamına gelmiyor. Ancak “her şeyi hak etme” ya da “her şeyi yapacak güce sahip olma” gibi algıların da olumsuz sonuçları olabiliyor. Aynı zamanda bugünlerde oldukça revaçta olan “olduğun halinle mükemmelsin” mesajları da doğru değil.

Forbes'un haberine göre gerçekte hiç birimiz mükemmel değiliz, yapmak istediğimiz her şeyi yapamayız ve pazarlamacıların inanmamızı istediği kadar çok şeyi hak etmiyoruz. Dahası bu yanlış algılar bizi rehavete yöneltebilir. Bunun karşısında alçakgönüllülük kişisel gelişim için uygun bir temel sağlıyor. Durmadan çabalamaya devam etmek ve zor tatmin olmak da bunun peşinden geliyor.

2) Entelektüel merakla öğrenime devam edin  

İnsan olarak devamlı öğrenmeye ve büyümeye ihtiyacımız olduğunu kabul etmek, mükemmel olmadığımızı anlamakla başlıyor. Bu kabulle kişisel olarak yetersiz olduğumuz alanları tespit ederek, bu alanlarda yaşam boyu öğrenim felsefesini benimseyebilirsiniz. Bu bakış açısının en güzel yanı da birleştirici olması. Ne kadar çok öğrenirsek, daha ne kadar öğrenmemiz gerektiğinin farkına varıyoruz.

3) Etki alanınızı sınırlayın

Bu noktada bir ironiyle karşılaşıyoruz. Alçakgönüllülük ve yaşam boyu öğrenim felsefesiyle beslenen tatminsizlik ve çabalamaya devam etme pratiğinin ardından sahip olduğumuz bilgeliğin diğer kişiler üzerindeki etkisini sınırlamamız gerekiyor. İnsan olarak en kalıtsal kusurlarımızdan bir tanesi de, yapacağımız işleri hafife alırken, kendi yeteneklerimizi yüceltmek. Bu nedenle kendimizden beklentilerimizi daha düşük tutarak, daha büyük işler başarabiliriz.

All-Pro NFL’in eski oyuncularından Joe Ehrmann, sosyal sorumluluk projelerinde yer almak isteyen bir kişiye, “daha doğrudan hizmet edebileceğin bir zaman gelecek, ama şimdilik tüm çabanı işine ve iki çocuğunun yetiştirilmesine yöneltirsen daha büyük bir etki yaratacaksın” dedi. Bu yaklaşım iş hayatı için de oldukça geçerli.

Bir şirket olarak zayıf ve güçlü noktalarınızı tespit ederek, fırsatlarınızı değerlendirdiğinizde en büyük faydayı sağlayacağına inandığınız birkaç alana yöneliyorsunuz. Bu yaklaşım evrensel ve aile hayatından yönetim kurullarına kadar birçok alanda geçerli. Buffett’ın da dediği gibi, “bu yarının bugünden daha heyecan verici olacağına dair bir inanç.”

Kasım ayı borsalarda yılın en kazançlı ayı mı?

 

Dünya'yı en çok hangi ülkeler kirletiyor?

 

Fed değişimi dolar için risk!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)